Pretraga

Imamo studenticu: Kolinda Grabar-Kitarović prva na rang listi smjera

A- A+

Fakultet političkih znanosti objavio je rang listu kandidata za upis na poslijediplomski doktorski studij Politologije. Pravo upisa steklo je 38 kandidata, a Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je 3. na ukupnoj listi i prva na svojem smjeru ‘Međunarodni odnosi’.

foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

Predsjednica želi biti Studentica – Pa što?

Smjerovi koji se nude na doktorskom studiju Politologije su Europska politika: Europa i Hrvatska,
Hrvatska politika,
Međunarodni odnosi,
Mediji i politika,
Politička teorija,
Javne politike i razvoj, a voditelj studija je prof. dr. sc. Zoran Kurelić.

Predsjednica je osim odgovarajuće dokumentacije iz natječaja, morala priložiti motivacijsko pismo, a krajem prošlog tjedna obavila je intervju s voditeljem studija.

Kolinda Grabar-Kitarović ostvarila je 22,47 bodova prema natječaju, a ispred nje su samo Nikola Buković i Pero Mrnarević sa 22,59 odnosno 23,20 bodova. Predsjednica je ukupno prema bodovima treća, ali je prva na svojem smjeru ‘Međunarodni odnosi’. Rang listu možete pogledati ovdje.

Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović završila je prva tri razreda srednje škole u Prvoj riječkoj gimnaziji gdje je imala prosjek 4.9 ili 5.0. Četvrti razred srednje škole završila je u Los Alamosu u saveznoj američkoj državi New Mexico. Diplomirala je 1993. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu engleski i španjolski. Godine 2000. stekla je titulu magistra znanosti nakon završetka poslijediplomskog studija iz međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih znanosti.

Izdvojeni članak

10 Kolindinih studentskih izgovora

Tijekom vikenda Predsjednicu je napao bivši Ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego(SDP) radi želje da upiše studij, a naš komentar na njegov Facebook status možete pročitati ovdje.