Pretraga

Inspekcija rada na temelju anonimne prijave došla u kultni KSFF

A- A+

Kultni Klub studenata Filozofskog fakulteta našao se u problemima. U srijedu je prostorije Kluba obišla inspekcija rada, kako su nam iz Ministarstva potvrdili, na temelju anonimne prijave u kojoj se ukazuje na više nezakonitosti. Vodstvo Kluba odbilo je službeno komentirati slučaj.

Foto: Srednja.hr

Kultni Klub studenata Filozofskog fakulteta već dva i pol desetljeća mjesto je okupljanja, a upravo su ondje nastale brojne kulturnih i političkih akcija zagrebačkih studenata, o čemu više možete pročitati ovdje. Ovih dana to se mjesto našlo u problemima. U srijedu, 18. siječnja prostorije KSFF-a posjetila je inspekcija rada.

Izdvojeni članak

Nakon FER-a, policija upala u KSET i to na sam Dan Fakulteta

– Oni su došli tu, ne znam točno koliko je bilo sati ujutro, pitali su dečka na šanku za osobnu, za što smatram da realno nisu imali pravo, jer nemaju pravo legitimacije nikoga. Tu su slikali po Klubu i zapisivali što se događa. Moj stav je da to nije u redu, mislim, do sada je uvijek kad su bile neke inspekcije Uprava upozoravala i to se uvijek dogovaralo s Upravom. Inspekcija se mora najaviti Upravi, ne mogu oni sami od sebe doći i raskapati nam Klub jer imamo autonomiju. Sveučilište ima autonomiju i oni ne bi smjeli dolaziti nenajavljeno na teritorij Fakulteta, kazao nam je student koji je želio ostati anoniman.

Upit smo poslali i u samo Ministarstvo rada, odakle su nam potvrdili kako je u Klubu izvršen inspekcijski nadzor i to na temelju prijave.

– Vezano uz niže dostavljen upit koji se odnosi na inspekcijski nadzor u Klubu studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu obavještavamo Vas da je, povodom zaprimljene prijave u Inspektoratu rada Ministarstva rada i mirovinskoga sustava u kojoj se ukazuje na više nezakonitosti u tom Klubu, među kojima i nezakonitosti iz nadležnosti inspektora rada, započeo inspekcijski nadzor koji još nije okončan pa o utvrđenom stanju i poduzetim mjerama, ako ih nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica s tim u vezi prema propisima bude obveza poduzimati, možemo obavijestiti tek nakon okončanja toga nadzora. Ujedno napominjemo da smo kod nas zaprimljenu prijavu, zbog navoda kojima se ukazuje na nezakonitosti i iz nadležnosti drugih tijela, proslijedili tim tijelima, kazali su nam iz Ministarstva rada.

Za službeni komentar na događaj upitali smo i vodstvo Kluba, odakle se nisu željeli očitovati.