Pretraga

Izabrano novo vodstvo Hrvatskog studentskog zbora: Iz Zagreba HSZ seli u Dubrovnik

A- A+

Oko 180 tisuća studenata od danas ima nove predstavnike koji će zastupati njihove interese ne državnoj razini. Sedma sjednica Hrvatskog studentskog zbora završila je izborom novog predsjednika, zamjenika predsjednika te međunarodnog tajnika. Pogledajte tko čini novo vodstvo Zbora koje obuhvaća osam sveučilišta kao i sva veleučilišta i visoke škole u Hrvatskoj.

S obzirom da je Mate Damić diplomirao te mu je istekao mandat, proveli su se izbori za novog predsjednika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, a potom i novo vodstvo Hrvatskog studentskog zbora. Njegov nasljednik na razini zagrebačkog Sveučilišta postao je Petar Labrović s PMF-a, a na funkciji predsjednika HSZ-a naslijedio ga je Dinko Franotović, student Odjela za komunikologiju sa Sveučilišta u Dubrovniku.

Izdvojeni članak

Izabran novi predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu

Na današnjoj sjednici predsjednici studentskih zborova osam hrvatskih sveučilišta kao i predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola izabrali su novog predsjednika, zamjenika predsjednika kao i novog međunarodnog tajnika.

Novo vodstvo HSZ-a

Jedini kandidat Franotović postao je predsjednik, dok je njegov zamjenik postao Labrović sa Sveučilišta u Zagrebu. Za međunarodnog tajnika studentski predstavnici izabrali su Vedrana Bukovića s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

– Do sada sam bio zamjenik predsjednika HSZ-a i upućen sam u cijelu problematiku te sam bio dosta u kontaktu s Matom Damićem. Stoga smo nekako nastavili taj kontinuitet da zamjenik postane predsjednik HSZ-a. Najveća stavka u mojoj kandidaturi i izglasavanju je ta što je Dubrovniku domaćin sljedećeg Mediterranean Student Representatives Network Board Meetinga, a sjedište HSZ-a se seli na sveučilište s kojeg je i predsjednik, izjavio je novi čelnik HSZ-a Dinko Franotović.

Dodao je kako će u njegovu mandatu sudjelovati u javnoj raspravi o izmjenama Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama kako bi popravili i izmijenili neke nelogičnosti koje su sadržane u Zakonu. – Na taj način želimo učiniti rad HSZ-a boljim, kao i na razini svakog sveučilišta, te time ujedno poboljšali studentski standard studenata u Hrvatskoj, zaključio je Franotović.

Izdvojeni članak

Dekan Šumarskog fakulteta ne priznaje novoizabrano vodstvo Studentskog zbora, a štiti nelegalno izabrane predstavnike

Važnost domaćinstva Board Meetinga

Nešto više o Board Meetingu kojeg udomaćuje Dubrovnik najvjerojatnije u ožujku sljedeće godine otkrio nam je novoizabrani međunarodni tajnik Buković. 

– MedNet, u organizaciji ESU-a koja okuplja sve zemlje potpisnice Bolonjskog procesa, održava se dva puta godišnje i dosta je intenzivan jer se tada usklađuju sva stajališta i politike koji idu prema Europskoj komisiji, a unutar skupštine, pošto svaka država ima jednak broj glasova, dosta je važno stvoriti partnerske odnose s drugim državama. Hrvatska je tu od samih početaka i jedna je od osnivačica Mediterranean Student Representatives Networka koje okuplja 13 država mediteranske regije. Stoga smo aplicirali da ugostimo sljedeći BM MedNeta i u dogovoru drugim partnerima uspostavili smo Dubrvonik kao sljedećeg domaćina, objašnjava Buković, dodajući kako je sljedeći Broad Meeting dosta važan jer se na njemu bira predsjedništvo.