Pretraga

Je li ovo neka zezancija? Pogledajte koje sve vještine traže u oglasu za studentski posao

A- A+

Ovih dana se na stranicama Studentskog centra u Zagrebu pojavio oglas za posao, koji je u najmanju ruku neobičan. Naime, da biste obavljali posao urednika tv programa i administratora baza podataka, koji dakle zvuči veoma odgovorno, potrebno vam je znanje čak pet stranih jezika.

Među njima je estonski, koji pripada grani, složenih, teško savladivih ugro-finskih jezika. Traži se poznavanje još dva jezika pribaltičkih zemalja odnosno litavski i latvijski.

Izdvojeni članak

Sramota: Traži studenta medicine da joj napiše diplomski u roku 8 dana

No, to nije sve kada je riječ o egzotičnim jezicima. Uz navedene, potrebno je znanje bugarskog, dok je talijanski jedini svjetski jezik među traženima u oglasu.

Naglasimo da se očekuje ‘odlično’ poznavanje svih pet spomenutih jezika.

I sada kada biste očekivali barem iznadprosječnu satnicu za obavljanje posla, za koji treba ovoliko široko znanje, stiže hladan tuš.

Poslodavac nudi nepristojnih 20 kuna.

Oglas je dospio te privukao dosta pozornosti i na Facebook grupi ‘Tražim / nudim studentski posao’ gdje se većina članova koji su komentirali objavu, u nevjerici pitaju je li riječ o nekoj zezanciji!

Jedan od članova grupe govori ‘da znam toliko jezika ne bih studirao, nema tih para’, a na sličnom tragu jedna komentatorica podrugljivo dodaje ‘da i ja sam te jezike u vrtiću naučila i onda upisala faks samo da mogu raditi preko student servisa.