Pretraga

Još jedan hrvatski grad dobiva studentski dom vrijedan 20 milijuna kuna

A- A+

Na sjednici Upravnog vijeća Veleučilišta u Požegi donešena je konačna odluka o kupnji građevinskog zemljišta na kojemu će kroz nekoliko godina biti izgrađen studentski dom. Uspješnom realizacijom projekta vrijednog oko 20 milijuna kuna, povećao bi se smještajni kapacitet studenata, a time će Požega postati atrkativnije mjesto za studiranje. 

Foto: srednja.hr, arhivske snimke

Izdvojeni članak

Vukovar napokon dobiva studentski dom sa 108 ležajeva

Riječ je, naime, o zemljištu veličine 3.520 kvadratnih metara koji se nalazi u neposrednoj blizini novoizgrađenih bazena. Novim bi se studentskim domom osigurao smještaj za oko 100 studenata koji žive izvan Požege, a uz dvokrevetne sobe, planirani dom studentima bi pružao kuhinju, restoran, dvoranu, sobe za osobe s invaliditetom te brojne druge sadržaje.

Nakon osamnaest godina postojanja Veleučilišta, Požega će napokon dobiti svoj prvi studentski dom. Na javni su poziv pristigle tri ponude, a upravno vijeće odlučilo se za zemljište u vlasništvu Grada Požege, piše Požeški dnevnik. Kako prenose, odluka Upravnog vijeća prosljeđena je Ministarstvu znanosti i obrazovanja jer odluku mora potvrditi ministar. Cjelokupne troškove oko kupnje zemljišta snosit će upravo požeško Veleučilište, što će im se kako smatra predsjednik Upravnog vijeća Drago Šubarić, vratiti uz projekte.

Također, Veleučilište u Požegi zaprimilo je poziv od MZO-a za dostavu projektnih prijedloga ‘Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju’ koji je usmjeren na podršku javnim visokim učilištima za proširenje i poboljšanje njihovih smještajnih kapaciteta za studente s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju kako bi se doprinijelo smanjenju troškova studiranja i povećanju pristupa visokom obrazovanju za redovite studente.