Pretraga

Još jedan sveučilišni grad dobiva prvi sajam stipendija i visokog obrazovanja

A- A+

Institut za razvoj obrazovanja 13 godina zaredom organizira Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci, a taj događaj privlači na tisuće studenata i srednjoškolaca. Po prvi puta, Sajam stipendija u svibnju održat će se i u Zadru.

Foto: IRO/Sajam stipendija 2016.

Sajam stipendija i visoko obrazovanja održat će se u Zadru 16. svibnja, od 11 do 17 sati u Arsenalu, a na svečanom otvorenju trebali bi nazočiti gradonačelnik Kalmeta, rektorica tamošnjeg sveučilišta Dijana Vican, predstavnici MZO-a i brojne druge ličnosti iz svijeta obrazovanja.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Tisuće studenata i učenika danas se okupilo u predvorju NSK

U sklopu sajma održat će se zanimljive prezentacije i radionice na temu financijskih potpora za studij, povezivanja obrazovanja i tržišta rada te akademske mobilnosti. Na izlagačkom dijelu sajma 25 institucija, među kojima su i brojne hrvatske institucije i izlagači iz više od 8 drugih zemalja, predstavit će mogućnosti studiranja i stipendiranja. 

– Sajam stipendija i visokog obrazovanja je jedinstven događaj koji se u Zagrebu i Rijeci održava već 13 godina za redom te nam je iznimno zadovoljstvo po prvi puta proširiti održavanje Sajma upravo na sveučilišni grad Zadar. Sajam se etablirao kao prepoznatljiv događaj koji promiče širenje pristupa visokom obrazovanju i poticanje međunarodne mobilnosti, na kojemu se na jednom mjestu predstavljaju studijski programi, stipendije i drugi oblici financijske potpore dostupni hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu, poručuju iz Instituta za razvoj obrazovanja. 

Cjelovit popis pokrovitelja, partnera, izlagača te više informacija o programu Sajma dostupno je na službenim internetskim stranicama Sajma.