Pretraga

Kultni zagrebački studentski klub serijom koncerata obilježava 40. godina postojanja

A- A+

Na mjestu bivše kotlovnice tadašnjeg Elektrotehničkog fakulteta u Zagrebu smjestio se studentski klub koji od samih početaka osvaja srca mnogih generacija studenata i zaljubljenika u glazbu, a ove godine slavi punih 40 godina. Slavlje rođendana KSET-ovci će obilježiti kroz cijelu godinu, serijom rođendanskih koncerata, ali i slušaonicama, predstavama, predavanjima i mnogim drugim programima.

Foto: KSET

Nedaleko od Glavnog kolodvora, kod Fakulteta elektrotehnike i računarstva već 40 godina postoji jedno od najpoznatijih mjesta među zagrebačkim studentima KSET. Klub studenata elektrotehnike ponosi se svojim statusom među mladima, brojnim članstvom i nizom sekcija u kojima svaki mladi čovjek može pronaći svoju sferu interesa i upoznati brojne studente s kojima ima mnogo zajedničkih tema. 

Izdvojeni članak

Kultna studentska mjesta: KSET je inkubator studentske kulture i odličnih svirki


300 aktivnih članova u 9 sekcija

Iako su kroz KSET prošle generacije i generacije studenata, on nikada nije bio samo običan klub niti birtija. Klub od početka funkcionira na volonterskoj bazi, a u njemu se s godinama stvorila velika zajednica entuzijasta, koja danas broji gotovo 300 aktivnih članova u 9 sekcija. U Klubu su mnogi stekli znanja koja život vrijede, a KSET je s vremenom postao i mjesto gdje su se razvila brojna prijateljstva, poznanstva i ljubavi – mjesto kojeg se rado prisjećaju ne samo FER-ovci nego i studenti drugih fakulteta. Za klub ovakvog koncepta 40 nije samo broj, već jedna karika koja čini povijest, stoji u priopćenju KSET-a.

– Od 1976. godine KSET je postao kultno okupljalište zagrebačke alternativne scene, utočište dobre glazbe i najdraže mjesto za popiti kavu, odigrati partiju šaha ili predahnuti nakon predavanja, navode KSET-ovci između ostaloga u priopćenju i najavi predstojećih događaja kojim će obilježiti veliku obljetnicu.

Iz želje da privuku cure na faks, napravili najstariji studentski klub na ovim prostorima

Iz puke ideje da se stvori zajednica koja bi dovela i cure na faks, nastao je puno širi koncept koji je Klubu priskrbio titulu najstarijeg studentskog kluba na ovim prostorima. KSET je često bio ispred svog vremena, a njegova posebnost uočena je već 80-ih kada je postao omiljeno mjesto za izlaske.

Kvalitetom zvuka i pozamašnom kolekcijom vinyla, na svojim slušaonicama KSET-ovci su jedini puštali glazbu koja se nigdje drugdje nije mogla čuti, a prvi su u Zagrebu počeli i s organizacijom videoslušaonica.

Izdvojeni članak

[XXL fotogalerija] Opće ludilo na Brucošijadi FER-a: Tri tisuće mladih tulumarilo do zore

Brucošijade FER-a koje KSET-ovci organiziraju najznačajnije su u zemlji

Uz glazbene aktivnosti, dakle organizaciju koncerata, slušaonica, videoslušaonica te redovno najposjećenijih brucošijada u državi, čiju detaljnju povijest možete pročitati na ovom linku, Klub studenata elektrotehnike vodi i razne radionice, predstave, tečajeve i školice.

Tako da će raznim aktivnostima i obilježiti svoje četvrto desetljeće postojanja.

Inače kroz KSET je u povijesti prošlo niz domaćih i inozemnih zvijezda kao što su Zabranjeno Pušenje, Hladno pivo, The Bambi Molesters, Tamara Obrovac, Vještice, The National, Russian Circles, The Mars Volta, Napalm Death, The Real McKenzies, Future Islands i mnogi drugi, a bio je i odskočna daska demo bendovima koji su s vremenom dobili svoju zvijezdu na glazbenoj sceni.

I u slavljeničkoj će godini KSET pohoditi brojni izvođači.

Foto: KSET

Izdvojeni članak

Brucošijada FER-a: Od želje da privuku cure na faks do najluđeg tuluma u gradu kroz četiri i pol desetljeća

TBF, Psihomodo Pop i drugi slave rođendan s KSET-om

KSET-ovci svoj rođendan odlučili proslaviti kroz cijelu godinu, a uz stalnu ponudu Kluba, na repertoaru će se naći i serija rođendanskih koncerata izvođača koji su snažno utjecali na Klub kao takav.

Jedno od imena koja predvode slavlje je TBF koji će održati koncert 19. veljače. Budući da i sami imaju nekoliko godina iza sebe, KSET-ovci su ih imali zadovoljstvo ugostiti mnogo puta, pa tako i 2002. povodom 10 godina postojanja, a njihov unplugged koncert i nekoliko gostovanja na Brucošijadi FER-a samo su neki od nastupa koji su obilježili njihov rad u KSET-u.

Psihomodo pop je prvi puta nastupao 1988. godine, a s nedavno proslavljenih 30 godina postojanja, vraća se zakuhati atmosferu. 12. ožujka na rasporedu je njihov nastup, a ubrzo nakon slijede zagrebački stoner miljenici She Loves Pablo, koji će u KSET-u nastupiti 18. i 19. ožujka i ujedno proslaviti svoju 10. godišnjicu postojanja.

Dnevne ulaznice za She Loves Pablo u prodaji su po 30 kuna, a dvodnevne po 45 kuna u Dirty Old Shopu i KSET-u. Cijena karata za TBF iznositi će 60 kuna u pretprodaji i 75 kuna na dan koncerta. Ostale informacije i cijena karata pročitajte na službenoj stranici KSET-a.