Pretraga

Loš student otkrio 5 novogodišnjih odluka koje ćete si postaviti i zašto ih nećete ostvariti

A- A+

Nova godina, novi početci, nove odluke. Većina vas će i ove godine donositi novogodišnje odluke, a budimo realni, nitko ih baš neće u potpunosti ispuniti. Naš loš student otkrio je 5 novogodišnjih studentskih odluka i razloge njihove propasti. Sretna nova!

Flickr

Izdvojeni članak

Loš student otkrio 5 stvari koje ne smijete raditi dok ste na faksu

1. Od novog semestra ozbiljno učim

Razlog: 

Vraćaš se u grad u kojem studiraš vlakom. U koferu imaš tri kutije maminih kolača. Iz nepravilno zatvorenog tupperwarea sa sarmom sos kaplje po zgužvanim skriptama koje si nosio doma. Nisi ih nijednom otvorio. Nosio si ih tek tako, da si malo olakšaš savjest. Kolokviji i rokovi su kroz par dana, a ti ne zapravo ne znaš ni imena svih predmeta u indeksu. Ne znaš točno ni gdje ti je indeks. Možda si već sjebao neki potpis, ali ne želiš razmišljati o tome. 

Ok, možda je ovaj semestar već otišao u otpis, ali sljedeći je tvoj. Nema predaje. Boj ne bije svijetlo oružje, već srce u junaka. Nagodinu ćemo za pravo.

Zašto nećeš ostvariti:

Prvo ćeš iskoristiti ovu odluku da do kraja razjebeš zimski semestar. Ionako se zapravo odnosi na ljetni. Kakvog smisla sad ima da se lomiš oko nečega što je ionako već na pola izgubljeno? Ispitne rokove ćeš provesti igrajući Icy Tower na internetu jer nitko neće htjet ići van.

U drugom semestru ćeš dati sve od sebe. Doći ćeš na jedne vježbe koje počinju u osam ujutro. Javit ćeš se da prvi napraviš prezentaciju. Dobit ćeš pet dodatnih bodova, tri zvjezdice, nasmijano sunce ili neku drugu bolonjsku izmišljotinu. Bit ćeš ponosan na sebe. Pohvalit ćeš se mami. Izaći ćeš malo da proslaviš. Probudit ćeš se u kanalu u industrijskoj zoni. Jakna će ti mirisati po bijelom vinu i muškom veceu. Prsti će ti mirisati po tunjevini. Život će ponovno biti lijep. Snjeg će se otopiti, a sa njim i tvoja odluka.

Izdvojeni članak

Kućni tulum: Brucoši vs Apsolventi

2. Naći ću curu

Razlog:

Sjediš na dočeku Nove godine u iznajmljenoj garsonijeri. S tobom je šest muških frendova. Na stolu su 4 litre konjaka. Dvojica igraju PES, dvojica čekaju red,a dvojica rigaju. Niko ne želi ić do grada s tobom. 

– Ovo više nema smisla, misliš si. Dvadeset i dvije u guzici, a sise si vidio samo kroz ključanicu na tjelesnom. Vikende provodiš u istoj ovoj garsonijeri. Pijete dok ne možete stajat pa izađete negdje van, gdje su šanse da vas neko nabije naspram šansi da vas neko poljubi otprilike u omjeru 1 naprama 27. Maštaš o nekoj maloj, ne mora bit ni posebno zgodna, s kojom ćeš ležati na kauču i gledati crtiće. Maštaš o večerima bez konjaka. Maštaš o večerima u kojima Mare neće pokazati jaja. Maštaš o bilo kome tko će te izbaviti iz ove agonije.

Zašto nećeš ostvariti:

Poslat ćeš tri inboksa. Dobit ćeš dva seena i jednom samo ? . Napisat ćeš ‘Sori sestra mi je upala na fejs haha’. 

Izdvojeni članak

[Dnevnik brucoša] O curama

3. Prestati ću biti drolja

Razlog:

Izašla si van na Badnjak. Obukla si kratku haljinicu i stavila kapicu Djeda Božićnjaka. Jako slatko. Prije izlaska si objavila ‘pusa- dva prsta u zrak selfie’. 

Ujutro se budiš mamurna. Ne sjećaš se baš svega, ali znaš da je bilo bljuc u veceu. Instinktivno pretražuješ haljinicu da izguljenim noktima izribaš skorenu bijelu mrlju. Nema je. Osjećaš olakšanje, a onda čuješ zvuk notifikacije s fejsa. Panika. Brzo ideš na stranicu kluba i skrolaš kroz slike sinoćnjeg izlaska. 

Šalješ poruku adminu.

Zašto nećeš ostvariti:

Pristat ćeš otići na tri dejta s likom iz ekipe koji te gnjavi već neko vrijeme. Ignorirat ćeš to što je karizmatičan kao mrtva žaba na cesti. Ignorirat ćeš i to što ima muške sisice i geometrijski obrijanu bradu. Bit ćeš dobra prema njemu.Slušat ćeš kako je teško na TVZ-u.Vozit ćeš se u 12 godina starom autu njegovog tate, umirovljenog strojobravara koji smrdi po bijelom luku i gleda sve dnevnike. Kupit će ti nešto skupo i seljački za Valentinovo. Bit će ti ga žao.

Nakon što se mjesec dana ne budeš mogla prisilit da se seksaš s njim, ostavit ćeš ga i vratiti se na staro.

Izdvojeni članak

[Dnevnik Brucoša] Kako sam izgubio mliječne zube

4. Manje ću se drogirati

Razlog:

Stojiš u vodi do pola koljena. Stara godina je, a vi niste mogli ništa srediti. Preko frenda od frendovog frenda ste dogovorili da se ti i Šiki nađete s nekim ‘frendom’ koji može ‘pomoć’ u nekom kvartu za kojeg nisi znao ni da postoji. Izgubili ste se u nekom šumarku i upali u nešto za što ne znaš jel potok, močvara ili živi pijesak. Šiki je roknuo pola slike prije nego ste krenuli i sad bunca nešto o vitezovima. Učini ti se da čuješ zvuk motorole i instinktivno se bacaš na pod. Sad si cijeli mokar.

– Čemu sve to, misliš si. Ovo nema smisla. Od Nove duvam samo kad me neko ponudi.

Zašto te nećeš ostvariti:

Dosadno ti je. Dosadan si sam sebi, dosadni su ti i drugi. Jednom se probaš napiti, ali se izrigaš i opet ti je dosadno. Ne znaš normalno razgovarati s ljudima. Svaki dan provodiš tražeći situaciju u kojoj će te neko ponuditi pljugom. Jednom kad ti ne uspije, popuštaš.

Izdvojeni članak

[Dnevnik brucoša] Mama u Zagrebu

5. Čistit ću redovno stan

Razlog:

Dolaziš u stan nakon praznika. Nešto brutalno smrdi. Nakon kratke istrage zaključuješ da dolazi iz kuhinje. Nogom razvaljuješ vrata i skačeš u stranu. Ulaziš u sobu i tražiš  neku majicu da povežeš preko lica kako bi uopće mogao ući u kuhinju. Sve majice koje nisu u koferu su na fotelji. Uzimaš jednu i vežeš preko lica. I ona smrdi, ali bar znaš zašto. Nešto se miče u kutu. Miš? 

Ne želiš povjerovati. Ignoriraš Šrodigerovog miša i ulaziš u kuhinju. Na štednjaku si ostavio polupojedeni lonac tjestenine. prilaziš mu i dižeš poklopac. Crvi. Malo povratiš pa skupiš hrabrost i lonac, sve s crvima i paštom bacaš s balkona.

Zašto nećeš ostvariti:

Zato što si mali smrad koji nema ni znanja ni volje da se brine o sebi i svome stanu. Eventualno se nećeš dovoditi u situaciju da imaš crve. Miša više nećeš vidjeti, ali će te jako zabrinjavati bilo kakvi zvukovi noću.