Pretraga

MZOS: Rezultati Natječaja državnih stipendija za 2013. godinu

A- A+

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na svojoj je internetskoj stranici objavilo rezultate natječaja za dodjelu državnih stipendija za 2013. godinu. Na natječaj se prijavilo 6 040 kandidata, a iz četiri kategorije izabrano je 2 200 redovnih studenata javnih visokih učilišta. Iz Državnog proračuna izdvojeno je 18 milijuna kuna, a izabranim studentima stipendije će se početi isplaćivati početkom travnja.

Objavljeni su rezultati Natječaja za dodjelu državnih stipendija na koji se prijavilo 6 040 kandidata. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odabralo je 2 200 redovnih studenata javnih visokih učilišta iz četiri kategorije:

  • A – za osobito nadarene redovite studente sveučilišnih i stručnih studija

  • D-1 – redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija, djeci poginulih, umrlih i nestalih osoba pod okolnostima iz članaka 6.,7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeci mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz članaka 6.,7. i 8. istog zakona i mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članaka 6.,7. i 8. istog zakona

  • E – redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija slabijega imovinskog stanja

  • P – studentima poslijediplomskih studija s invaliditetom

Iz Državnog proračuna osigurano je 18 milijuna kuna za stipendije, a novim korisnicima uplate određenih iznosa kreću od travnja, a prva uplata će uključivati rate za prva četiri mjeseca ove godine.

Mjesečni iznosi stipendija:

  • 500 kuna za studente koji studiraju u mjestu prebivališta ili svakog dana putuju u mjesto studiranja

  • 700 kuna za studente smještene u studentskom domu

  • 800 kuna za studente podstanare

Popis dobitnika državne stipendije sa svakog visokog učilišta možete pogledati ovdje.

Prigovore na rezultate Natječaja za dodjeljivanje državne stipendije redovitim studentima javnih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i naknada dijela troškova studentima poslijediplomskih studija s invaliditetom za 2013. godinu, mogu se slati isključivo poštom na adresu:

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Donje Svetice 38 10000 Zagreb

S naznakom: Prigovor na rezultate natječaja za dodjelu državnih stipendija za 2013. godinu.

Prigovori se podnose do zaključno 8. ožujka 2013.