Pretraga

Neviđena sramota u KSET-u: U pretresu kluba trava pronađena samo kod jedne osobe

A- A+

Veliki prepad pa zatim i pretres napravila je u subotu policija na leglo alternativaca u KSET-u, ali je na iznenađenje svih uključenih, pronađen tek džoint i pol u cijelom klubu.
Jedan od pretresenih dao je izjavu netom nakon događaja. Osjetilo se razočarenje u njegovu glasu.

– Velika sramota za jedan kultni klub. Kod 55 ljudi zajedno s osobljem i muzikašima, nema ni 2 buksne. Eto i ja sam piz ostavio u autu, misleći da će ovo biti još jedna uobičajena subota, ispričao nam je vidno uznemireni posjetitelj.

Izdvojeni članak

Nakon FER-a, policija upala u KSET i to na sam Dan Fakulteta

Glasnogovornik policije također nije skrivao svoje iznenađenje provedenom akcijom.

– Poslali smo 2 jedinice, očekujući da ćemo tamo zateći leglo narkomanije, ali smo samo kod jedne osobe pronašli prekršajnu količinu sumnjive opojne supstance, koja je u narodu poznata i kao droga. Nije nam uspjela ni istovremena akcija s potencijalnom utajom poreza, budući da su zabilježene neregularnosti tek u naplaćivanju domaćeg pelinkovca, koji je valjda dijeljen kao piće dobrodošlice, komentirao je glasnogovornik policije neuspješne obračune sa studentskim klubom KSET.

Pred kraj godine, ovo je bila sjajna prilika za popunjavanje policijskih kartona, možda i za izboriti neke više činove. Ipak sudbina je htjela da se stvari odviju drugačije.

Izdvojeni članak

Hrvatska glazbena unija poslala Vladi prosvjetno pismo oko događaja u KSET-u

– Ovo je bila potpuna blamaža. Mi smo tamo očekivali neke dilere, neke dredove, a ono sami cvikeraši. Eto u prošli petak sam bio u posjetu majci u staračkom domu na Ravnicama. Znate u onom u Hegedušićevoj. Tamo možete naći Xanaxe, Normabele, morfije, Helexe, Praxitene, Prazine… U dvije ladice sam vidio više droge nego u cijeloj onoj rupi u Unskoj. Nisu više ni hipiji što su nekada bili, rekao je u svome obraćanju medijima šef policijske akcije u KSET-u.

Na cijelu situaciju su se kratko oglasili i predstavnici KSET-a.

– Iskreno nam je žao da smo na 40. godišnjicu kluba morali proći kroz ovakvu blamažu. Mi zbilja nismo pokretali nikakve kampanje tipa ‘sportom protiv droge’ i slično, ali ispada da su se pojavili neki novi klinci, koji se mogu zabavljati i bez opijata, branili su se iz pretresenog kluba.

No, ono što im je najteže palo je porezna revizija.

– Sada svi znaju da za piće dobrodošlice nudimo domaći pelinkovac. Teško će se biti oporaviti od ovakve loše reputacije, stoji na kraju KSET-ova priopćenja.

Važna napomena za kraj: Tekst je satiričnog karaktera*