Pretraga

Nezaposlen si i imaš ideju kako osnovati vlastito poduzeće? Prijavi se na 170 besplatnih sati edukacije

A- A+

Centar tehničke kulture Rijeka pokreće petu generaciju projekta ‘Mi znamo kako!’ koji priprema mlade za pokretanje vlastitog poduzeća i ulazak u poslovni svijet. Uvod u projekt započet će 17. studenoga forumom Mladi u poduzetništvu gdje će mlade osobe koje razmišljaju o pokretanju vlastitog poduzeća dijeliti svoja i slušati tuđa iskustva. Nakon toga u narednim danima slijede brojna predavanja i besplatne edukacije na koja se još uvijek stignete prijaviti.

Foto: Sveučilište u Rijeci, službene stranice

Izdvojeni članak

Student i poduzetnik: Matej je 3 godine radio preko SC-a da bi mogao pokrenuti tvrtku

Projektom ‘Mi znamo kako!’ omogućuje se mladim nezaposlenim osobama da kroz 170 sati edukacije steknu znanja i vještine koje im mogu pomoći pri pokretanju svoje poduzetničke ideje ili pri zaposlenju. U tijeku su upisi na besplatnu edukaciju koju financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u prethodnim se godinama zahvaljujući projektu 70 posto polaznika se zaposlilo šest mjeseci nakon edukacije, dok je njih 14 pokrenulo vlastiti posao.

‘Mi znamo kako!’ želi ponuditi odgovore na pitanja: Što je to društveno poduzetništvo, na koji način istražiti tržište i napisati poslovni plan za svoju poslovnu ideju, gdje pronaći sredstva za svoju poslovnu ideju, na koji način ih povući iz europskih fondova, kako ideju predstaviti u suvremenom poslovnom okruženju i naravno, kako koristiti računalo u digitalnoj eri?

Svi zainteresirani pristupnici u 170 sati besplatne edukacije proći će tri modula koja se odnose na: Društveno poduzetništvo i poslovni plan, EU akademija te Poslovanje u digitalnom dobu. Za svaki od modula predviđena je određena satnica pa će tako prvi modul trajati 40 školskih sati, a njime će se polaznici upoznati s pojmom i načelima društvenog poduzeća, analizirat će se tržište i potrebe lokalne zajednice, upoznavati se sa zakonodavstvom i primjerima društvenog poduzetništva iz Hrvatske i svijeta. 

U drugom modulu za koji je predviđeno također 40 sati, predstavit će polaznicima mogućnosti financiranja iz europskih fondova, strategije i politike kojima se doprinosi provedbom projekata, proces osmišljavanja projektne ideje te samu prijavu na natječaje. 

Najviše školskih sati, njih 90, posvećeno će biti trećem modulu koji će omogućiti kandidatima da se pripreme za rad u suvremenom poslovnom okruženju. Osim što će moći steći ECDL početnu diplomu (sastoji se od četiri modula: Osnove računala, Osnove komunikacije, Obrada teksta, Proračunske tablice), polaznici će naučiti kako predstaviti svoju poslovnu ideju u digitalnoj eri – osmislit će vizualni identitet i primijeniti ga na promotivne materijale svojeg poduzeća te izraditi i naučiti kako ažurirati Internet stranicu. 

Izdvojeni članak

Poduzetnik pesimističnim statusom o tretmanu informatike u školama zaradio veliko odobravanje

Na edukaciju se mogu prijaviti svi zainteresirani, nezaposleni u dobi od 15 do 30 godina. Prednosti pri prijavi imaju oni pojedinci koji već imaju neki razrađeni plan, a upisi za sve otvoreni su do 25. studenoga. 

Također, ako imate društveno poduzetničku ideju, no muče vas neke nejasnoće ili dvojbe – javite se u online savjetovalište za društvene poduzetnike i dobit ćete stručnu podršku od trenera za društveno poduzetništvo iz mreže CEDRA HR.