Pretraga

Obnovom vojarne Međimurska županija dobiva prvi studentski dom

A- A+

Grad Čakovec i Međimurska županija dobivaju prvi studentski dom koji će biti izgrađen kao dio projekta ‘Uključivo studiranje’. U sklopu doma naći će se i brojni popratni sadržaji, a na Veleučilištu smatraju kako će upravo atraktivnost ustanove biti dodatni motivator mladima da ondje upišu studij.

Screenshot: Google Maps

U sklopu projekta ‘Uključivo studiranje’ u Čakovcu će se revitalizirati zgrada starog vojnog kompleksa i na taj način pretvoriti u prvi tamošnji studentski dom. Novi dom imat će ukupno 32 ležaja u 23 sobe te brojne popratne sadržaje.

– U sklopu doma bit će uređen niz popratnih sadržaja za studente: restoran, kafić, knjižnica, čitaonica, društvena prostorija, sportsko-rekreacijski prostor, skriptarnica/portirnica i praonica/sušionica. Oprema za navedene prostore bit će također kupljena sredstvima projekta. Okoliš doma uredit će se sadnjom autohtonog drveća i ukrasnog bilja, stoji u priopćenju Međimurskog veleučilišta.

Ukupna vrijednost projekta ‘Uključivo studiranje’ je 8.992.075 kuna od čega EU sufinancira 8.866.180 kuna, a razdoblje provedbe projekta je od 1.ožujka 2015. do 1.ožujka 2018. godine.
Na Veleučilištu smatraju kako će viši studentski standard osigurati upravo atraktivnost ustanove i sredine školovanje te motivirati veći broj osoba na studiranje u Čakovcu.

– Projekt će povećati dostupnost studija osobama s invaliditetom za čiji boravak su osigurana 4 kreveta s popratnom infrastrukturnom prilagodbom. Postavljanjem rampe za invalide i podizne platforme, osobe s invaliditetom moći će koristiti prostor restorana, kafića i čitaonice, navode iz Veleučilišta.