Pretraga

Od 15. do 18. studenoga svi putevi vode na zagrebački FSB

A- A+

Tradicionalno u studenome, Fakultet strojarstva i brodogradnje organizira Dane Fakulteta. U trodnevnom obilježavanju 97 godina od osnutka i 60 godina rada kao samostalnog fakulteta, zagrebački FSB predstavit će svoj rad svim zainteresiranima kao i budućim studentima za koje je predviđen poseban program. 

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

Humans of FSB otkriva posebnosti studenata strojarstva i brodogradnje

Od 15. do 18. studenoga Fakultet strojarstva i brodogradnje otvara svoja vrata svim zainteresiranima, a tim je povodom organizirano višednevno događanje s ciljem predstavljanja Fakulteta, studentskih udruga i povezanosti s hrvatskim gospodarstvom. 

Trodnevni program započet će otvorenjem izložbe ‘Na ramenima divova’ u Gareriji FSB s početkom u 18:00 sati. Izložbom se obilježava 60 godina osamostaljenja FSB-a od tadašnjega Tehničkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i bit će otvorena do 31. siječnja 2017. 

U sklopu Dana Fakulteta održat će se i Dani karijera te Tribina karijera, gdje će se predstavljati različite tvrtke, studentske udruge i njihovi projekti. 

Ono što će svakako biti zanimljivo srednjoškolcima jest obilazak Laboratorija za projektiranje izradbenih i montažnih sustava, Laboratorija za motore i vozila, Laboratorija za zavarivanje, Centra za aditivne tehnologije, obilazak A dvorane te knjižnice Fakulteta. Obilazak je predviđen u četvrtak, 17. studenoga u 13:00 sati. Okupljanje zainteresiranih bit će ispred južne zgrade Fakulteta, I. Lučića 5, Zagreb. 

Zadnji dan manifestacija na FSB-u predviđen je za Dan karijera od 10:00 do 12:00 sati, a kasnije je na programu svečana sjednica kao i Bal strojara u jednom zagrebačkom hotelu.