Pretraga

Oglasi studentskih poslova miču se nevjerojatnom brzinom

A- A+

Osječki Studentski servis doživio je navalu studenata koji su u 45 minuta popunili mjesta od 40 radnika za odrađivanje inventure u tvrtkama i trgovinama, a ista stvar se nedavno dogodila u Zagrebu za vrijeme traženja čistača snijega. Studenti nisu preizbirljivi kada je u pitanju odabir poslova iz ponude Studentskog servisa, iako su najpoželjniji oni poslovi koji se odrađuju vikendom i zbog kojih neometano ispunjavaju studentske obaveze. Zbog toga se najviše traže poslovi hostesa te rad u trgovinama ili ugostiteljstvu, prenosi glas-slavonije.hr.

Studentski servis u Osijeku postavio je oglas na kojem je bila objavljena potražnje 40 studenata za odrađivanje inventure u osječkim tvrtkama i trgovinama. Budući da je odaziv bio prevelik, oglas je maknut nakon svega 45 minuta. Da to nije slučaj samo u Osijeku, potvrđuje nam činjenica kako su nedavno studenti zakrčili zagrebački SC zbog potražnje čistača snijega.

Izdvojeni članak

Zagreb prevario studente koji su čistili snijeg: Obećano im 35, a dobit će 25 kuna po satu


www.stucos.unios.hr

Izdvojeni članak

Studentski centri će se mailovima upozoravati na sumnjive tvrtke

‘Studenti gotovo da i ne biraju poslove’

Prema podacima Studentskog centra u Osijeku, prošle je godine trećina redovnih studenata u tom gradu radila preko Studenstkog servisa. Drugim riječima 5 500 studenata se zaposlilo kod 3 000 različitih poslodavaca na studentske ugovore.

– Studenti danas gotovo da i ne biraju poslove. Iz široke lepeze poslova svatko može pronaći ono što ga zanima, a u većini slučajeva ni zarada nije presudna već su studentima najzanimljiviji oni poslovi koji se obavljaju kada je najmanje obveza na fakultetima, odnosno vikendom, u večernjim ili noćnim satima te u vrijeme praznika, izjavio je rukovoditelj osječkog Studentskog servisa Tihomir Milinović za glas-slavonije.hr.

Oscilacije ovisno o godišnjem dobu

Posao hostesa je najtraženiji među studentima, ne samo u Osijeku, nego u cijeloj zemlji, a kao glavni razlog studenti navode kako ih ne ometa u obavezama vezanima uz faks i što se ne radi o napornom i teškom poslu.

Kako se izmjenjuju godišnja doba, tako se mijenja i ponuda studentskih poslova. U ljetnim mjesecima su zastupljeniji radovi vezani uz poljoprivredu, građevine i ugostiteljstva, dok se za vrijeme blagdana više traže poslovi u trgovinama, marketingu ili promidžbi. Poslovi na koje ne utječu godišnja doba te za kojima je potražnja ista tijekom cijele godine su anketarstvo, istraživanja tržišta, poslovi vezani uz telekomunikaciju te rad u pozivnim centrima.

Poslodavci koji od studenata traže neke dodatne vještine, poput poznavanja stranih jezika, nude najviše novca, dok konobari spadaju pod slabije plaćene poslove, no studenti uz napojnice znaju zaraditi više od onih koji u startu imaju višu satnicu.

Izdvojeni članak

Lajk naš svagdašnji: Ravnatelju Vidoviću vrati nam se!

Osječki Studentski servis je među najuspješnijima u Hrvatskoj

Tihomir Milinović je izjavio kako je zadovoljan suradnjom i poslovanjem, te kako je osječki Studentski servis jedan od najuspješnijih u Hrvatskoj. Istaknuo je kako ni gospodarska kriza nije mogla narušiti 50-godišnji sklad na relaciji poslodavac-posrednik-student.

Unatoč tvrdnji rukovoditelja Milinovića, osječki SC je također bio u postupku sanacije u 2007. godini, a proveo ga je trenutni sanacijski upravitelj zagrebačkog SC-a Pejo Pavlović.