Pretraga

Ovaj restoran nudi prehranu na X-icu u gradu sa svega 50-ak studenata

A- A+

Iako u Poreču studira svega 50-ak studenata na dva dislocirana stručna studija Veleučilišta u Rijeci, oni nisu uskraćeni za subvencioniranu prehranu. Naime, hranjenje uz predočenje X-ice im je u dogovoru s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta omogućio vlasnik restorana Stella Igor Rakovac. Koje je imao motive te koliko uopće studenti koriste ovu mogućnost, otkrio nam je sam, a svoje iskustvo objedovanja prenijela nam je jedna studentica.

Poreč / foto: Ivan Božić|srednja.hr

Mada u Poreču studira svega 50-ak ljudi na stručnim studijima Mediteranske poljoprivrede te Vinarstva, lokalni ugostitelj je omogućio da svakodnevno imaju jedan topli obrok odnosno meni.

Izdvojeni članak

[Foto] Nakon višegodišnjeg inzistiranja studenata otvorena menza na TVZ-u

– Zbog nedostatka kampusa i subvencionirane prehrane u našem gradu, odlučili smo, u dogovoru s MZOS-om, posluživati obroke za studente, govori vlasnik restoran Stella Igor Rakovac te dodaje da je u tijeku dana moguće jednom objedovati ‘na X-icu’, kao i da studenti pretežno iskoriste tu mogućnost.

Blagodati subvencionirane prehrane u ugodnom restoranu u neposrednoj blizini mora iskusila je Iva, odnosno studentica Agronomije u Zagrebu, koja je u Poreč išla na edukativni izlet u sklopu kolegija mediteransko voćarstvo.

– Profesor nam je uoči odlaska u Poreč rekao, da tamo postoji restoran u kojem se moguće hraniti uz predočenje X-ice pa smo ga odlučili potražiti. Uz određeni period lutanja i raspitivanja, uspjeli smo ga pronaći. I ostali smo oduševljeni. Svi su bili užasno ljubazni, a u ponudi za jelo su bili juha, salata, dva-tri glavna jela i sok 0,2 po izboru.

Ja sam na kraju jela pileći paprikaš, njoke, juhu, salatu i sok što me je ukupno koštalo 8,5 kuna, podrobno nam je iskustva opisala Iva.

Okruženje u kojem je restoran Stella/ izvor: Asi restorani