Pretraga

Po potvrdu o statusu studenta više ne morate u referadu

A- A+

Po potvrdu o statusu studenta više se ne mora u referadu. Potvrda, dopunski dokument koji je potrebno priložiti uz razne prijave, od pokaza do računa u banci, sada je dostupna kroz sustav e-Građani.

srednja.hr

Izdvojeni članak

SRCE organizira tečajeve po povoljnim cijenama za studente

Aplikaciju kojom se na brz i lak način može generirati i ispisati potvrda o statusu studenta napravio je tim Sveučilišnog računalnog centra (SRCE) sa Sveučilišta u Zagrebu. Aplikacija je nastala na zahtjev MZOS-a, u sklopu izgradnje sustava e-Građani.

Sustav e-Građani projekt je Vlade Republike Hrvatske pokrenut s ciljem modernizacije, pojednostavljenja i ubrzanja komunikacije građana i javne uprave te povećanja transparentnosti javnog sektora u pružanju javnih usluga. Potvrda o statusu studenta samo je jedan od dokumenta koji građani mogu dobiti korištenjem ovog sustava.

Kako bi se koristila usluga potrebno je prijaviti se na sustav e-Građani s Nacionalnim identifikacijskim i autentifikacijskim sustavom (NIAS), minimalne razine sigurnosti 2. Svi studenti imaju omogućenu prijavu putem elektroničkog identiteta sustava AAI@EduHr. Student nakon zahtjeva na svoje računalo preuzima potvrdu u PDF formatu.

Potvrda sadrži osnovne matične podatke o studentu, njegovo matično visoko učilište, razinu studija (preddiplomski, diplomski, integrirani studij i sl.), podatke o vrsti studija (stručni ili sveučilišni) kao i akademsku godinu u koju je student upisan.

Autentičnost potvrde od strane bilo kojeg korisnika može se i provjeriti unosom broja zapisa i kontrolnog broja koji se nalazi na e-zapisu o statusu studenta, stoji na stranicama Srca.