Pretraga

Pomaknut drugi ljetni ispitni rok: Evo kada će se održati u Zagrebu i Rijeci

A- A+

Obzirom da se Europske sveučilišne igre održavaju od 12. srpnja u Zagrebu i Rijeci, zbog čega će u studentskim domovima spomenuta dva grada boraviti oko 5.000 studenata s cijelog kontinenta, pomaknut će se uobičajeni termin održavanja drugog ljetnog ispitnog roka. Barem u Zagrebu, dok su na Sveučilištu u Rijeci odluku o eventualnom mijenjanju datuma, prepustili u ruke svakoj pojedinoj sastavnici. Ipak, važno je naglasiti da će riječkim studentima sportašima biti omogućeni i dodatni rokovi za polaganje ispita.

Hrki provjerava kakvi su kreveti u obnovljenom domu na Savi/ foto: Europske sveučilišne igre

Još sredinom rujna odlučeno je na Senatu Sveučilišta u Zagrebu, da će se radi organizacije Europskih sveučilišnih igara, pomaknuti termini održavanja drugog ljetnog ispitnog roka.  

Izdvojeni članak

Doznali smo tko je prva ekipa koja se prijavila na Europske sveučilišne igre

Studenti od 22. kolovoza mogu u domove

Konkretno, prvi ljetni ispitni rok će se održati od 13. do 24. lipnja, a drugi od 22. kolovoza do 2. rujna.

Jesenski će pak rok početi 5., a završiti 30. rujna.

Predsjednik Studenstskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Petar Labrović, tada u rujnu nam je potvrdio i da će se od 22. kolovoza studenti moći useljavali u domove jer ‘studenti ne smiju ostati bez smještaja sve dok im traju akademske obveze’.


Izdvojeni članak

Ovo je maskota Europskih sveučilišnih igara!

U Rijeci natjecateljima omogućeni i dodatni rokovi

Obzirom da je na Sveučilištu u Rijeci u rujnu bilo upitno kako će se riješiti pitanje ljetnih ispitnih rokova, potražili smo svježe informacije.

– Sveučilište u Rijeci neće mijenjati ispitne rokove, točnije sastavnice će same o pomicanju termina moći odlučiti, a studentima sportašima bit će omogućeni i dodatni rokovi, rekla nam je Elvira Marinković Škomrlj, glasnogovornica riječkog Sveučilišta.