Pretraga

Poništeni studentski izbori na Filozofskom: Poznat datum novih u prosincu

A- A+

Izborno povjerenstvo za provođenje ponovljenih izbora za Studentski zbor Filozofskog fakulteta zbog utvrđenih je nepravilnosti u provođenu izbora i radu Biračkog odbora izbore proglasilo nevažećima. V.d. dekan Željko Holjevac, čije je razrješenje zatražilo Fakultetsko vijeće, žurno je nakon te odluke raspisao nove, a studenti će svoje predstavnike opet birati 7. i 8. prosinca 2016.

Foto: Srednja.hr

Izdvojeni članak

Problemi na Filozofskom ne jenjavaju: Prekinuti izbori za Studentski zbor!

Na izborima za studentski zbor Filozofskog fakulteta došlo je do nepravilnosti u provođenju i radu Biračkog odbora u dijelu u kojem je prilikom prebrojavanja glasova utvrđeno da je glasovao manji broj birača od broja glasova u glasačkoj kutiji, utvrdilo je Izborno povjerenstvo.

Kako smo i pisali jutros, glasovalo je 1.442 birača, a u glasačkoj kutiji bilo je 1.445 glasačkih listića, dakle tri listića viška. Budući da takva nepravilnost može utjecati na rezultate izbora, isti su poništeni, a Izborno će povjerenstvo razriješiti Birački odbor te imenovati novi birački odbor za izbore.

Napomenimo, u biračkom odboru su predstavnike imali i studenti koji podupiru listu Filozofski je naš.

Sukladno toj odluci, v.d. dekana Željko Holjevac raspisao je ponovljene izbore za Studentski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji će se održati 7. i 8. prosinca 2016. godine.

Odluka o poništenju i ponavljanju studentskih izbora na Filozofskom by srednja.hr on Scribd