Pretraga

Provjerite što je premijer Milanović ručao u riječkoj menzi

A- A+

Premijer Zoran Milanović jučer je u Rijeci otvorio osmi po redu sajam poslova te se nakon toga, zajedno sa suradnicima priključio studentima, ručavši juhu i odrezak u menzi ‘Kampus’. Prilikom otvaranja sajma, naveo je kako je rješavanje problema nezaposlenosti, jedan od najvažnijih ciljeva njegove Vlade, ali da je ona ‘u biti jedna elementarna nepogoda’.

Screenshot: HTV

Premijer Zoran Milanović je jučer otvorio osmi po redu Sajam poslova u Rijeci te je nakon toga zajedno sa suradnicima, predvođenim ministrom rada Mirandom Mrsićem te gradonačelnikom Rijeke Vojkom Obersnelom ručao u menzi riječkog kampusa.

Izdvojeni članak

Kako su Jovanović i Milanović dogovorili poskupljenje u menzama

Vidljivo je iz HTV-ova izvještaja u Dnevniku 3 da je premijer ručao juhu i odrezak, a iako smo pokušali doznati i objede ostale dvojice funkcionera, nismo u tome uspjeli.

No vratimo se na ono bitnije. Premijer se kako je sam rekao protivno savjetima svojih savjetnika za odnose s javnošću, osvrnuo na sveprisutno pitanje nezaposlenosti s kojim se i dalje grčevita borba vodi.

– Što se tiče nezaposlenosti, a sve se tiče nezaposlenosti, to je u Hrvatskoj u biti jedna elemenatarna nepogoda. Namjerno koristim tu tešku riječ, čak i pitanje nacionalne sigurnosti, ako hoćete još i težu. Skoro 20 posto ljudi u Hrvatskoj nema posla, a trebali bi ga imati i htjeli bi ga imati.

Moji savjetnici za odnose s javnošću, mi obično govore da stvari ne nazivam tako direktnim imenom, da govorim samo pozitivno, lijepo, opiturano, al ne mo’š tako. Ne ide to, rekao je premijer hrvatske Vlade.

Milanović je poručio studentima da koriste program razmjene te odu u inozemstvo na neko vrijeme.

– Idite u svijet i vratite se natrag. Što može napraviti Hrvatska za vas? Pitajte se i što vi možete napraviti za nju, naglasio je premijer Milanović.