Pretraga

Rektorski zbor preporučio svim fakultetima da jesenske ispitne rokove provode ranije

A- A+

Posljednju sjednicu osječkog Sveučilišta u prošloj godini obilježila je preporuka Senata svim sastavnicama da dopuste ranije održavanje jesenskog ispitnog roka u tekućoj akademskoj godini. Naime, zbog problema s upisima u iduću godinu, Senat preporučuje da fakulteti jesenske rokove održavaju već od 25. kolovoza do 25. rujna.

www.unios.hr

Neki od hrvatskih fakulteta svojim studentima uz jesenski ispitni rok dozvole i dekanski rok. No razdoblje u kojem se ti rokovi održavaju često ometu upise u narednu akademsku godinu, zbog čega su mnogi studenti iskazali svoje nezadovoljstvo. Stoga je na nedavnoj održanoj sjednici Rektorski zbor Hrvatske preporučio da fakulteti dopuste ranije održavanje jesenskog ispitnog roka, što je prihvatio Senat osječkog Sveučilišta, piše osijek031.com.

Izdvojeni članak

Svaki peti student je za to da se ukinu jesenski ispitni rokovi

Senat u Osijeku je donio preporuku da svih 17 fakulteta koji potpadaju pod njihovo Sveučilište u tekućoj akademskoj godini dopuste održavanje jesenskih rokova od 25. kolovoza do 25. rujna.

Prema dosadašnjim propisima, studenti moraju uvjete za upis u višu godinu ispuniti prije 1. listopada kada počinje nova akademska godina. No zbog termina jesenskih rokova, a zatim i dekanskih koje odobravaju brojne sastavnice Sveučilišta, studenti su znali ostvariti uvjet u zadnjim danima rujna te zbog toga ne uspiju upisati višu godinu na vrijeme. Posljedica toga je izvjesno vrijeme u kojemu studenti ostaju bez subvencija za prehranu i smještaj.

No prihvate li i ostala sveučilišta u Hrvatskoj preporuku Rektorskog zbora, pred kraj ove akademske godine do tog problema više ne bi trebalo dolaziti.