Pretraga

SKVUŠ: Želimo pokazati čime se sve bave i kakve uspjehe postižu naši studenti

A- A+

Šibenski studenti pokrenuli su web stranicu kako bi kvalitetnije informirali te podigli iskustvo studiranja svojih kolega. Stranica Studentski klub Veleučilišta u Šibeniku s objavama je krenula paralelno početkom ljetnog semestra. Njihovi članci odmah su privukli veliki interes pa je priču o majčinstvu uz studiranje samo prvog dana pročitalo više od 1.000 ljudi, a tekstom o subvencioniranju javnog prijevoza otvorili su važnu temu za pristupačnije visoko obrazovanje.

foto: Novinarska sekcija SKUŠ-a

Na stranici Studentski klub Veleučilišta u Šibeniku studenti će imati priliku informirati se o najvažnijim lokalnim i nacionalnim pričama koje su povezane s visokim obrazovanjem te pratiti informacije o nastavi i ispitima.

Izdvojeni članak

Splitski i zagrebački rektor pokrenuli sveučilišne novine Universitas

Tjedno od 10 do 15 tekstova

– Niz godina vodio sam Facebook stranicu našeg Studentskog zbora preko koje sam kolegama dijelio informacije i obavijesti s našeg Veleučilišta, iz Šibenika te nacionalna studentska zbivanja. Zbog velikog broja objava o našim i drugim projektima, natječajima i slično, ta je stranica brzo postala nepregledna. Također, želimo pokazati vanjskim dionicima čime se sve bave i kakve sve uspjehe postižu šibenski studenti, rekao nam je bivši predsjednik šibenskog Studentskog zbora i glavni urednik SKVUŠ-a Matija Blaće.

Pri samom pokretanju stranice za osnovni cilj postavili su si odgovarajući ritam objava. S obzirom na trenutne kapacitete njihove ‘Novinarske sekcije’ plan im je svaki tjedan izbaciti od 10 do 15 tekstova, a s vremenom žele i samu kvalitetu članaka podići na višu razinu.

U nadolazećim tjednima će krenuti s intenzivnim obrađivanjem studentske razmjene, a u planu im je napraviti i nekoliko novih intervjua te nastaviti s kolumnama.

Izdvojeni članak

Pojačanje u eteru- studenti Sveučilišta Sjever pokrenuli svoj radio

Nakon prvih objava ekipi narasli apetiti

– Moram priznati da su ekipi narasli apetiti jer je tek sada, nakon pokretanja, postalo jasno što je sve moguće. Naš tekst o obuci savjeta mladih prenio je niz institucija, poput šibensko kninske županije i udruge gradova. Tekst o majčinstvu uz studiranje kolegice Inke Paćelat je samo prvog dana pročitalo preko 1.000 ljudi. To je sve jako motiviralo nas novinarce, kako smo se sami prozvali, na veću aktivnost, tako da trenutno imamo popunjen plan objavljivanja za 2 tjedna unaprijed, kaže Matija Blaće.

Prenosit će sve obavijesti o projektima za mlade iz lokalne zajednice. Osim toga, plan im je na višu razinu podići suradnju s njihovim profesorima i stručnjacima iz prakse pa pomoću njihovog vrijednog znanja poboljšati kvalitetu. Krajem ove ili početkom iduće akademske godine pokrenut će i ‘Video sekciju’, koja bi djelovala u obliku YouTube televizije.

Dugoročno, nadam se potaknuti stvaranje jednog informiranijeg i involviranijeg studentskog društva. Društva koje će biti aktivnije, koje će još više cijeniti stručnost i marljivost, te najvažnije, koje će biti optimističnije. Ma nije sve tako sivo, ističe Matija te se nada da će uz malo sreće i puno rada privući još kolega u ovaj novi projekt na Veleučilištu u Šibeniku.

Izdvojeni članak

Studenti fizoterapije pokrenuli projekt besplatnog vježbanja za građane

Nadaju se prostoru na Veleučilištu

Tekstove za objavu na portalu mogu uredništvu slati svi članovi ‘Novinarske sekcije’, ali i vanjski suradnici. Za prihvaćanje teksta potreban je pristanak dva od tri urednika.

Na ovo su se pravilo odlučili kako bi pokušali uskladiti načela demokratičnosti, timskog rada i učinkovitosti.

– Nadamo se dobiti naš prostor na Veleučilištu, što bi nam olakšalo timski rad. Za to ćemo vjerojatno trebati pričekati najavljenu nadogradnju zgrade. Službeni fotoaparat imamo, ali potreban nam je još barem jedan. Za pokretanje video sekcije trebat će nam odgovarajuća oprema. Plan je osigurati sredstva za dodatno usavršavanje u novinarskoj struci, barem za nekoliko nas. Veleučilište nas zasad odlično podupire, te se nadam da ćemo do kraja godine imati sve potrebne uvjete, najavljuje Matija.