Pretraga

Skraćeno radno vrijeme u menzi doma na Lašćini: Studenti ogorčeni odlukom

A- A+

Od mjeseca ožujka, dakle ovaj vikend po prvi put, mijenja se subotnje radno vrijeme menze pri studentskom domu na Lašćini. Kako su predstavnici Domskog odbora SD Lašćina izvijestili na Facebooku, novo radno vrijeme subotom će biti od 8 do 15.30 bez prekida. To jest doručak će se posluživati do ručka koji počinje u 11 sati.
Od 15.30 do 21 će djelatnici restorana obavljati čišćenje.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

– Domski odbor SD Lašćina ne podržava ovu odluku i trudit ćemo se da pronađemo zadovoljavajuće riješenje, stoji na kraju ove objave. Obratili smo se Studentskom centru, pod čijom je nadležnošću ova menza, kao i predsjedniku studentskog odbora te doznali gdje u svemu spor.

Izdvojeni članak

Top lista zagrebačkih menzi: Lašćina

Večera subotom najneprofitabilnija pa se ukida

Ukratko pojasnimo problem. Do sada je radno vrijeme menze na Lašćini subotom bilo:

  • doručak 8:00 – 9:30,

  • ručak 11:00 – 15:30,

  • večera 17:30 – 20:00

Po novom će menza raditi od 8 do 15.30, a večera se izbacuje iz programa.

Izdvojeni članak

Video: U Muzičkom paviljonu na Lašćini dosada je nepoznat pojam!

– Radno vrijeme se mijenja zbog sustava HACCP to jest radnicima u menzi treba termin za čišćenje menze ( od 15 i 30 do 9 navečer subotom). Tako je odlučeno jer je večera subotom najneprofitabilniji obrok tjedna i bilo koji radni dan nije dolazio u obzir jer menza taj da ne bi radila uopće. Za kompenzaciju su spojili ručak i doručak subotom. Odluka je konačna i ne možemo ju spriječiti. Naše mišljenje je da je to predug period bez obroka u menzama, a ostale dežurne menze poput Cvjetnog i Save su predaleko od Lašćine. Mnogi studenti nemaju ni novaca da se hrane u okolnim restoranima pa su sad pred teškom situacijom. Studenti generalno nisu zadovoljni ovom promjenom. Pošto je odluka konačna tražit ćemo druge načine da se studentima učini kompenzacija, objašnjava nam potanko Stjepan Milobara, predsjednik studentskog odbora SD Lašćina.

Premda nam dakle Stjepan veli kako je odluka konačna, odgovor iz SC-a, sugerira da bi moglo biti nekih kompromisa.

– Ako se studenti ne slažu zajedno ćemo potražiti drugi model!, kratko nam odgovara sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak.

Izdvojeni članak

Na Lašćini najjeftinije sobe, a kompleksom dominiraju cure

Drugi model je već spreman

Kako je u srijedu studentski odbor SD-a Lašćina imao sjednicu, dogovoreni su određeni zahtjevi, koje će istaknuti u priželjkivanim pregovorima s predstavnicima menze i SC-a.

– Odlučili smo tražiti da subotom za vrijeme ručka u ponudi budu razni sendviči (tortilje, s piletinom ili puretinom) da ih studenti mogu uzeti pa da imaju za večeru. Razmatrali smo još da tražimo da se uzmu frižideri u sobe, ali za sada ćemo samo ovo tražiti, govori nam Sjepan Milobara.

Inače, zahtjev za postavljanjem frižidera ne bi bio ništa revolucionarno, budući da ove uređaje ima glavnina soba na Savi i Cvjetnom.