Pretraga

Splitski i zagrebački rektor pokrenuli sveučilišne novine Universitas

A- A+

Splitski rektor Šimun Anđelinović i zagrebački Damir Boras prošli su petak svečano potpisali Sporazum o Zajedničkom medijskom projektu ‘Universitas – hrvatske sveučilišne novine’, pomoću kojih će javnost i studente informirati o znanstvenim, umjetničkim, stručnim i obrazovnim praksama u Splitu i Zagrebu.

foto|Sveučilište u Zagrebu

U rektoratu zagrebačkog Sveučilišta 16. listopada je potpisan Sporazum o Zajedničkom medijskom projektu ‘Universitas – hrvatske sveučilišne novine’.

Izdvojeni članak

Provjerite tko je preuzeo predsjedanje Rektorskim zborom RH

Cilj projekta je informiranje i kritičko praćenje znanstvene, umjetničke stručne i obrazovne prakse Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Zagrebu, a kroz tekstove će se promovirati rad i drugih javnih visokoobrazovnih institucija u Hrvatskoj.

Hrvatske sveučilišne novina Universitas pokrenute su kako bi dodatno približili akademske prakse sa studentima, ali i širom društvenom zajednicom, prvenstveno s gospodarstvom.

U skladu sa Sporazumom rektori će zajednički imenovati glavnog urednika, predsjednika i šest članova Nakladničkog savjeta na mandat od četiri godine, a sjedište novina bit će na Sveučilištu u Splitu.