Pretraga

Splitsko Sveučilište dobilo novog rektora!

A- A+

Šimun Anđelinović novi je rektor Sveučilišta u Splitu. Nakon čak tri mandata Ivana Pavića danas je šef splitske Patologije izabran da ga naslijedi na mjestu prvog čovjeka Sveučilišta. Anđelinović je dobio 20 glasova, a njegov protukanddat Dragan Ljutić 12 dok su tri listića bila nevažeća.

Sveučilište u Splitu danas je dobilo novog rektora. Šimun Anđelinović, šef splitske Patologije, na Senatu je dobio 20 glasova dok je njegov jedini protukandidat, dekan Medicinskog fakultet Dragan Ljutić osvojio njih 12. Tri su glasa bila nevažeća.

Novi rektor je već na samom početku kampanje dobio podršku stručnih vijeća za forenzičke znanosti i Odjela zdravstvenih studija.

Izdvojeni članak

Intervju s novim rektorom: ‘Sveučilište planiram učiniti medijski vidljivijim, a svim studentima moja su vrata uvijek otvorena

Za mjesto čelnog čovjeka Sveučilišta na početku su pretendirala četiri kandidata. Uz već spomenute Anđelinovića i Ljutića, konkurirali su još Željko Domazet i Roko Andričević, no naposljetku su službeni kandidati postala sam prva dvojica.

Izborom Šimuna Anđelinovića okončana je dugogodišnja vladavina Ivana Pavića koji je rektor splitskog Sveučilišta bio čak puna tri mandata usprkos činjenici da zakon dozvoljava dva.