Pretraga

Splitsko Sveučilište stipendira mlade štićenike socijalnih ustanova koji žele studirati

A- A+

Na konferenciji za medije rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović, pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Maja Vučinić Knežević te viši savjetnik Josip Sarić predstavili su zajedničku suradnju koja bi trebala biti od velike pomoći mladima koji nemaju adekvatnu mogućnost obrazovanja.

Splitski Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje ovih je dana ugostio čelne ljude splitskog Sveučilišta i Ministarstva socijalne politike mladih koji su u zajedničkoj suradnji odlučili predstaviti hvale vrijedan projekt kojim bi se korisnicima socijalne skrbi omogućio nastavak školovanja i studiranje na fakultetskim programima Sveučilišta u Splitu.

Korisnicima socijalnih ustanovama omogućen upis, smještaj i stipendiranje tijekom studiranja

Izdvojeni članak

Poznati dobitnici izdašnih stipendija Sveučilišta u Splitu

Rektor Anđelinović je naglasio kako svi mladi ljudi koji nakon izlaska iz pojedinih socijalnih ustanova požele studirati, Sveučilište bi ih poduprlo stipendijom od tisuću kuna mjesečno te osiguravanjem potrebnog smještaja i prehranom.

– Takvi bi se studenti primali iznad kvote, a Sveučilište bi zadržalo pravo testiranja budućih studenta i koordinaciju suradnje sa Ministarstvom, jer je potrebno i praćenje njihova napredovanja, kazao je Anđelinović.

Rektorov sljedeći korak je utvrditi koliki je interes korisnika ustanova za upise na studij, a splitski Dom za djecu Maestral jedan je od njih.

Pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Maja Vučinić Knežević istakla je kako njihovo Ministarstvo podržava takav projekt te se nada njihovoj dobroj suradnji.
Na sjednici Senata Sveučilišta u Splitu imenovano je i povjerenstvo koje će koordinirati međusobnu suradnju Sveučilišta i Ministarstva socijalne politike i mladih, a Anđelinović je istaknuo kako će na sljedećoj sjednici Rektorskog zbora predložiti i ostalim sveučilištima u Hrvatskoj da se uključe u projekt koji pomaže mladim ljudima željnim znanja bez potrebne roditeljske i financijske skrbi.