Pretraga

Spremačice smiju ulaziti u studentske sobe kad stanara nema samo u iznimnim slučajevima

A- A+

Stanari pojedinih studentskih domova sumnjaju da im spremačice u njihovu odsustvu ulaze u sobe. Budući da su neki i potvrdili svoje sumnje, kontaktirali smo upravu Studentskog centra kako bismo doznali imaju li spremačice pravo na to i u kojim slučajevima.

Foto: srednja.hr

O čistoći u studentskim domovima brinu čistačice, spremačice i sanitarna kontrola koja povremeno obilazi svaku sobu. U opis njihova posla ne ulazi čišćenje soba. Međutim, neki su stanari posumnjali da im spremačice ‘iza leđa’ ulaze u sobu, stoga smo provjerili kod uprave Studentskog centra imaju li zaposlenice pravo na to.

Izdvojeni članak

Video: Evo kako se priprema hrana u SC-ovoj menzi i kakva je njena kvaliteta

Spremačice ulaze studentima u sobe ‘iza leđa’

– Imaju li pravo tete ulaziti u sobe bez da je itko unutra? Između ostalog, ovo je bezobrazluk na beskonačnu potenciju, ovim riječima se potužio jedan stanar SN Cvjetno.

Svoju sumnju o tome da joj spremačica ulazi u sobu kada ona izađe iz doma, na svoje oči potvrdila je Irena, prošlogodišnja stanarka drugog paviljona SD Stjepan Radić. – Spremačica koja je bila na mom katu bila je jako ljubazna i draga, ali mi svejedno nije bilo drago što mi ulazi u sobu kada mene tu nema. Kako dva mjeseca nisam imala cimericu, shvatila sam da netko mijenja posteljinu na drugom krevetu, a jednom sam se vraćala u dom i vidjela sam kako izlazi iz moje sobe, govori Irena.

Izdvojeni članak

Studentski dom Šara: Zbog nedostatka menze rađa se ideja o postavljanju roštilja

Dodala je kako je tada saznala da će dobiti novu cimericu i da je zato spremačica donijela čiste plahte i navlaku za jastuk. No svejedno tvrdi kako bi bilo ispravno da se stanarima prethodno najavi ulazak u njihov osobni prostor.

Studentima se u sobe ulazi samo u iznimnim slučajevima

Nakon nekoliko upita studenata, obratili smo se upravi Studentskog centra kako bi doznali smiju li spremačice ulaziti u sobe studenata bez njihove nazočnosti.

– Studentima se ne ulazi u sobe, osim u iznimnim slučajevima, a to su hitne intervencije ili ako treba namjestiti slobodno mjesto (krevet) za studenta-gosta, napisala nam je pomoćnica ravnatelja za smještaj Ružica Rajšić. Dodala je da sanitarne kontrole soba u studentskim domovima uvijek budu najavljene, stoga stanari nazočuju istima ili znaju da će im pregledati sobu.