Pretraga

Studenti FSB-a u Zagrebu ugostili kolege iz cijele regije

A- A+

Kako bi s kolegama iz regije razmijenili iskustva, razgovarali o rješavanju aktualnih problema te razvili bolju suradnju, studenti FSB-a su od 1. do 5. listopada organizirali projekt ‘Balkan ReCOM. Kroz pet dana druženja, predavanja i radionica studenti su imali priliku steći važna znanja, a glavni fokus bio je na razvijanju socijalnih vještina, koje postaju sve važnije osobine radnika u 21. stoljeću.

ESTIEM LG Zagreb

Zagrebački članovi međunarodne studentske organizacije ESTIEM prošli su tjedan, u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje, organizirali projekt ‘Balkan ReCOM’, kroz koji su ugostili studente iz Beograda, Novog Sada, Kranja, Sofije, Bukurešta i Skoplja.

Studenti iz cijele regije su, osim druženja i zabave, na predavanjima i radionicama imali priliku razvijati socijalne vještine koje postaju sve važniji faktor u poslovnom svijetu današnjeg modernog društva.

Izdvojeni članak

Video: Studente zagrebačkog FSB-a ostavio bez daha tvorac najbržeg električnog automobila na svijetu


Udruga ESTIEM povezuje studente iz 28 europskih zemalja

ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Managemet) je jedina studentska organizacija koja povezuje studente, ali i institucije diljem Europe na području industrijskog inženjerstva i menadžmenta te predstavlja više od 50 000 studenata kroz 72 lokalne grupe iz 28 europskih zemalja. Ciljevi su joj povezivanje i unapređivanje odnosa između studenata kroz različite međunarodne projekte kao što su razmjene, seminari, radionice te “Case study” natjecanja.

Studenti strojarstva učili kako upravljati projektima i razvijati kvalitetnu komunikaciju

U pet dana studenti strojarstva učili su kako upravljati projektima, razvijati kvalitetnu komunikaciju među zaposlenicima, kontrolirati budžet i troškove te druge važne vještine, koje nisu usko vezane za njihovu buduću profesiju, ali su danas neophodne za kvalitetno snalaženje u poslovnom svijetu.

– Ako sumiramo cjeli događaj dolazimo do zaključka da smo naučili jako puno. Uloga organizacije ESTIEM je zbližavanje studenata industrijskog inženjerstva na području cijele Europe, zbog više razloga. Znanja koja razmjenjujemo su neprocjenjiva, isto kao i prijateljstva i poznanstva koja će se jednog dana pokazati ključna u iskoraku u našim karijerama, rekao nam je Tomislav Horvat iz zagrebačke lokalne grupe ESTIEM-a.

Glavni problem loša zapošljivost mladih u regiji

Na predavanjima i u raspravama studenti su pričali o vlastitoj budućnosti. Kao glavni problem istaknuli su nisku zapošljivost mladih, koji u cijeloj regiji nakon završenog fakulteta teško dolaze do posla. Kroz suradnju su pokušali smisliti i kako poboljšati funkcioniranje studentskih udruga te povećati motivaciju studenata da sudjeluju u njihovom radu.

– Članstvom u ESTIEM LG Zagreb stječete znanja koja ne možete steći na fakultetu, a itekako su tražena u modernom svijetu.Također, poznanstva i prijateljstva koja stječete diljem cijele Europe su neprocjenjiva. To omogućuju i jeftina putovanja na različite ESTIEM događaje diljem cijele Europe, na kojima možete sudjelovati već ove zime, najavio je Tomislav te istaknuo kako sudjelovanje u ovakvim udrugama može biti važna crtica u životopisu mladih.

Na dnu pogledajte zanimljiv video udruge u kojem se prikazuje kakvim se sve aktivnostima bave članovi ESTIEM-a.

ESTIEM – European Students of Industrial Engineering and Management from ESTIEM on Vimeo.