Pretraga

Studenti RGN-a na natjecanju MOL grupe u Budimešti osvojili 5. mjesto

A- A+

Studenti zagrebačkog Rudarskog-geološko-naftnog fakulteta plasirali su se u finale međunarodnog online natjecanja Freshhh održanog u četvrtak, u organizaciji MOL Grupe u Budimpešti. Unatoč jakoj konkurenciji osvojili su visoko peto mjesto.

‘Chaunters’ tim iz Hrvatske

Šestu godinu za redom, studenti s hrvatskih fakulteta sudjeluju u natjecanju iz područja naftne industrije. Naš se tim ove godine natjecao protiv 2210 timova iz 70 zemalja, a pobjedu je odnio češki tim ‘Just ask Siri’.

Izdvojeni članak

Nafta kao gorivo ima alternativu, što je svojim projektom uspješno dokazala maturantica iz Kutine

Međunarodno virtualno natjecanje Freshhh mladim ljudima nastoji približiti svijet naftne industrije te ih zainteresirati za rad u tom području.

U sklopu finalnog zadatka natjecatelji su morali iz temelja organizirati novu naftnu kompaniju i upravljati poslovanjem kako bi pronašli bogata nalazišta nafte koja su zatim prerađivali u rafinerijama i plasirali na tržište.

Hrvatski tim ‘Chaunters’ u sastavu Mihael Matošević, Josip Končurat te Igor Karlović s RGN-a, osvojili su visoko peto mjesto. Potpredsjednica za ljudske resurse u MOL Grupi, Zdravka Demeter Bubalo čestitala im je kao i ostalim finalistima te izrazila veliko zadovoljstvo novim idejama i rješenjima.

– Odlični rezultati, kao i broj natjecatelja, potvrđuju kako idemo u dobrom smjeru privlačenja top talenata iz naftne industrije, rekla je Zdravka.