Pretraga

Studenti svake subote izvode besplatnu predstavu na osječkoj akademiji

A- A+

S.O.S.- Scena Osječkih Studenata naziv je scene pod kojim studenti glume i lutkarstva svake subote izvode besplatnu predstavu za sve. Kako su ispiti iz glavnih predmeta na Akademiji javni i često nema dovoljno mjesta za sve posjetitelje, studenti su odlučili pokrenuti novu scenu.

Ovim projektom ističe se važnost, nužnost i potreba studenata da se izbore za svoj prostor i stjecanje iskustva na pozornici. Na repertoaru su odabrani najuspješniji ispiti koji su dosegli razinu kvalitetnih predstava. Ulaz na sve predstave je besplatan, ali svi posjetitelji imaju priliku dati donaciju i tako doprinijeti razvoju osječkih glumaca.

Izdvojeni članak

Studente glume iz Zagreba, Osijeka i Splita konkurencija ne brine

– Ova izvedba bila mi je jedna od dražih. Upravo zbog energije koja je kružila između publike i nas. Iako su teme vrlo škakljive, budući da se radi o općeljudskim problemima kojima smo okruženi, publika je vrlo emotivno i suosjećajno reagirala. Najrealnija publika je ona publika koja nije nužno povezana s kazalištem, akademijom ili scenom, a upravo takva publika dolazi na SOS scenu i zato mi je neizmjerno drago što su prepoznali naš rad i što su na njega vrlo pozitivno reagirali. Hvala im što su s nama uživali, rekla je jedna od izvođačica Anna Jurković

Ove subote (09.05.2015) izvedena je lutkarska predstava „Niko kao ja“ 3. godine preddiplomskog studija. Predstava je nastala kao ispit druge godine preddiplomskog studija glume i lutkarstva na kolegiju Animacija: lutke na štapu. Riječ je o 11 individualnih etida nastalih na temu odnos glumac-lutka pod mentorstvom doc.art. Hrvoja Seršića i asistenta Nenada Pavlovića.

– Jako sam zadovoljna radom Kazališta S.O.S., studenti su cijelom projektu pristupili s velikim entuzijazmom i odgovornošću. Posebno mi je drago što je svaka predstava jako dobro posjećena od strane mnogobrojne publike, što je pokazatelj da u gradu Osijeku postoji velika potreba za barem još jednom kazališnom scenom. Ovaj semestar je bio probni za Kazalište S.O.S., a od sljedeće ‘sezone’ ćemo, nadam se, biti još organiziraniji a, možda jednog dana i u pravom kazališnom prostoru, izjavila je asistentica i jedna od pokretačica SOS-a Katica Šubarić.

Raspored za svibanj:

09.05- Niko kao ja

16.05- Potraga za dijamantnom suzom

23.05- Dječak koji me vidio

30.05- Idiotu