Pretraga

Studentica Kolinda Grabar-Kitarović odslušala prvo predavanje na FPZG-u

A- A+

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odslušala je u ponedjeljak prvo predavanje na doktorskom studiju Politologije. Riječ je o kolegiju ‘Je li EU antitotalitaran projekt?’, a predaje ga voditelj studija prof. dr.sc. Zoran Kurelić.

Službena fotografija predsjednica.hr

Kolegij ‘Je li EU antitotalitaran projekt?‘ moguće je pod obavezno upisati sa smjera Političke teorije ili EU i Hrvatska, dok ostatak kolega upisuje ovaj kolegij kao izborni, što je slučaj studentice Grabar-Kitarović.

Izdvojeni članak

Predsjednica želi biti Studentica – Pa što?

Diskretno osiguranje Predsjednice

Predsjednica je u ponedjeljak na Pantovčaku imala konzultacije s čelnicima političkih stranaka nakon čega je od 17:15 do 19:45 slušala svoje prvo predavanje na FPZG-u.

– Osiguranje je u potpunosti neovisno postavljeno u odnosu na studentski prostor, odnosno niti malo se ne ometa sloboda studenata. Dapače, nisam niti primijetio nekakve posebne mjere na fakultetu što smatram kako je bila osnovna briga određenih pojedinaca u javnosti. O točnim detaljima mislim da je neumjesno govoriti, no sloboda studentskog kretanja je jednaka kao i do sada na fakultetu, rekao nam je jedan od kolega Grabar-Kitarović koji je želio ostati anoniman.

Izdvojeni članak

Imamo studenticu: Kolinda Grabar-Kitarović prva na rang listi smjera

Visoki nivo akademske rasprave

Naš izvor kaže da se javljala za riječ kao i veliki broj drugih kolega studenata, a u svakom trenutku je ostavljala dojam studenta koji propituje materiju koja se uči i predaje.

Zanimalo nas je li s njezinim dolaskom bila narušena koncentracija studenata, na što se osvrtao bivši ministar znanosti Gvozden Flego, a naš sugovornik tvrdi da se to nije uopće dogodilo.

– Smatram kako je doktorski studij upravo zbog studenata profila poput kolegice predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na zaista visokom nivou što se tiče kvalitete akademske rasprave, zaključuje student doktorskog studija Politologije.