Pretraga

Studentskim koracima: Fitness, zumba, trbušni ples i drugi povoljni tečajevi za sve s X-icom

A- A+

Tisuće studenata uskoro će popuniti sjedala u predavaonicama, na fakultetima će ponovno nastati gužve, a redovi ispred referada već sad su poveći jer kreću upisi. Oni studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u nekom od domova imaju još dva tjedna vremena za useljenje, što znači da će im Studentski centar uskoro ponuditi brojne tečajeve po povoljnim cijenama. Uz poznatiju Školu stranih jezika SC-a, mnogi studenti ne znaju da mogu upisati trbušni ples, fitness, zumbu, aerobik kao i funkcionalno-kondicijski trening po povoljnim cijenama. Provjerite stoga po kojim cijenama se uskoro možete prijaviti na koji tečaj.

www.sczg.unizg.hr

Sredina rujna označava pripremanje za novu akademsku godinu, kao što će ovih dana i većina fakulteta biti pretrpana studentima koji čekaju ispred vrata referade da obave upis. Uz upise, nekoliko tisuća studenata ima još dva tjedna vremena da se usele u domove u kojima su ostvarili pravo na smještaj, inače im se to pravo uskraćuje.

Kad se te dvije ‘krupne’ stvari obave, onda na red dolaze upisi na razne tečajeve koje studenti mogu pohađati po povoljnim cijenama. Većini je poznata Škola stranih jezika Studentskog centra u Zagrebu, no to nije jedini tečaj koji SC nudi svojim studentima.

Izdvojeni članak

Kabinet vještina: Tečajeve za održavanje života mogu pohađati svi

Ako ćete imati viška slobodnog vremena, dovoljno volje i malo novca, provjerite na što se sve možete prijaviti u sklopu SC-ove ponude uz posjedovanje X-ice ili indeksa. Mada se termini odnose na prethodnu godinu, cijene se ne mijenjaju, a prijaviti se možete na [email protected] ili pozivom na 01/3635 025. Sljedeći programi su najpopularniji, no nikad ne znate kakva je generacija pa moguće da ove godine drugi pokažu zanimanje za programe koji nisu navedeni, a vi biste se rado prijavili.

Fitness program

Tri najveća zagrebačka doma imaju tri moderno opremljena fitness centra, no korištenje nije ograničeno samo na stanare Save, Cvjetnog ili Šare. Svi redoviti studenti mogu se prijaviti te koristiti prostorije po potrebi svakim radnim danom od 10 do 22 sata i subotom od 12 do 22 sata.

Cijena fitness programa u sklopu SD Ante Starčević je 100 kuna, dok je na Savi i na Cvjetnom mjesečna karta 125 kuna. Naravno, uz ovaj iznos centre možete koristiti svakodnevno.

Izdvojeni članak

Prijavite se na informatičke tečajeve koje SRCE organizira po posebnoj studentskoj cijeni

Zumba fitness

Šara i Sava imaju i prostorije rezervirane za zumba fitness. Prošle godine u društvenoj dvorani u sklopu fitnesa, zumbu je dva puta tjedno vodila Tina Turuk. Uskoro će biti poznato ostaje li ista voditeljica i u kojim terminima će voditi program.

Cijena zumbe (dva puta tjedno) na mjesečnoj bazi iznosi 100 kuna, a zumbu + fitness (osam treninga) također studenti plaćaju 100 kuna.

Na Savi se zumba održava u plesnoj dvorani u sklopu paviljona 11. Prošlogodišnja voditeljica bila je Lara Hušnjak, a ponuda je ponešto drugačija od one na Šari. Zumbu studenti plaćaju 125 kuna mjesečno, s tim da se odvija tri puta tjedno, a zumba + fitness (osam treninga) isto je 125 kuna.

Izdvojeni članak

Deset pjesama najboljih za vježbanje

Aerobik program nude sva četiri doma

Društvena dvorana na Šari po potrebi se pretvara i u lokaciju za aerobik. U prošloj akademskoj godini voditeljica je bila Danijela Jurić, a mjesečna cijena je 100 kuna za dva puta tjedno aerobika, te za isti iznos dva puta tjedno aerobik i osam treninga fitnessa.

Na Cvjetnom u polivalentnoj dvorani prošle godine aerobik je vodila Marita Ukić. Prijavite li se na ovaj program, tri puta tjednog treninga plaćat ćete 125 kuna, a za istu cijenu možete odabrati aerobik + fitness (osam treninga).

SD Stjepan Radić na Savi ima istu ponudu kao i Cvjetno. Tri puta tjedno aerobika plaćat ćete na mjesečnoj bazi 125 kuna, kao i aerobik + fitness (osam treninga).

Uz navedena tri doma, aerobik program svojim studentima nudi i SD Lašćina. Tri puta tjedno aerobik program na Lašćini iznosi 100 kuna.

Izdvojeni članak

Pet najvećih greški koji radite vezano za tjelovježbu i prehranu

Trbušni ples

Ako ste zainteresirani za trbušni ples, tečaj se provodi samo u društvenoj dvorani u SD Ante Starčević. Dva puta tjedno u kombinaciji s osam treninga fitnessa platit ćete 100 kuna.

Funkcionalni-kondicijski trening

Pokažete li zanimanje i odlučite se prijaviti za funkcionalni-kondicijski trening, onda ćete posjećivati dvoranu starog fitnessa na Savi. Cijena tri FKT treninga tjedno je 125 kuna, a tri FKT + dva treninga fitnessa u tjednu, na mjesečnoj bazi platit ćete 140 kuna. Na raspolaganju su slobodni treninzi po izboru te Insanity, Crossfit, rad na boks vrećama te rad s trenažerima.