Pretraga

Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci raspisala natječaj za Erasmus+ razmjenu

A- A+

Temeljem sklopljenih Erasmus+ međuinstitucijskih sporazuma s inozemnim visokoškolskim ustanovama Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci raspisala su Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa. Na zagrebački natječaj moguće se prijaviti do 16. ožujka, a na riječki do 3. travnja.

Studentska razmjena odličan je način upoznavanja drugih zemalja kroz kratkotrajan studij na inozemnom sveučilištu. Osobe koje su bile na nekom obliku razmjene često to spominju kao vrijedno iskustvo, a ako se dvoumite oko odlaska na Erasmus, na ovoj poveznici pročitajte priču o studentici Nikolini, koja bi vam mogla pomoći. 

Sveučilišta u Zagrebu i Rijeci raspisala su natječaj studentske razmjene u akademskoj godini 2017./2018. Evo koji su uvjeti.

Sveučilište u Zagrebu 

Na Erasmus+ natječaj Sveučilišta u Zagrebu mogu se prijaviti redovni studenti koji studiraju na sveučilišnom ili stručnom studiju, dok se izvanredni studenti na natječaj mogu prijaviti uz uvjet da za vrijeme trajanja mobilnosti pohađaju redovni studij u punom vremenu na inozemnom sveučilištu.

Mobilnost se ne može ostvariti na 1. godini preddiplomskog studija (studenti preddiplomskih studija moraju u trenutku odlaska na mobilnost biti upisani najmanje u drugu godinu preddiplomskoga studija); te u zimskom semestru 1. godine diplomskog studija (ili ljetnom semestru ako se diplomski može upisati tek u ljetnom semestru npr. Arhitektonski fakultet).

 Razmjena može trajati najkraće 3 mjeseca, a najduže 12 mjeseci. Erasmus+ studenti oslobođeni su plaćanja školarine na inozemnim visokoškolskim ustanovama. Studenti ostaju
upisani na matičnoj ustanovi Sveučilišta u Zagrebu tijekom cijelog trajanja studentske razmjene, što znači da ne smiju završiti svoj studij tijekom trajanja razmjene.

Student se prijavljuje isključivo za mjesta i područja koja je dogovorio njegov matični fakultet ili akademija, a taj popis možete vidjeti pri dnu ove stranice.

Važna je napomena da student ispunjava i šalje samo jednu online prijavu u kojoj je moguće odabrati do tri različita izbora inozemnih sveučilišta na koje želi ići. Matični fakultet ili akademija će studenta rangirati na samo jedan od odabranih izbora (iznimka Muzička Akademija, rang lista s 3 izbora).
U slučaju višestrukih online prijava, sve će se prijave automatski smatrati odbijenima. Rok za prijavu je 16. ožujka, a sve detalje iz natječaja možete vidjeti u dokumentu u nastavku.

Natjecaj_za Mobilnost ZG by srednja.hr on Scribd

Sveučilište u Rijeci 

Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaje programa Erasmus za mobilnost studenata u svrhu studiranja te za mobilnost osoblja u svrhu održavanja nastave i stručnog usavršavanja na inozemnim partnerskim ustanovama u akademskoj godini 2017./2018.

Rok za prijavu studenata (studij i praksa) je 3. travnja 2017.

Na natječaj se mogu prijaviti studenti svih godina i razina studija, s tim da se mobilnost može ostvariti isključivo
pod uvjetom da je student u vrijeme predviđene mobilnosti upisan u drugu godinu preddiplomskog ili višu
godinu studija
.
Studenti koji u trenutku prijave na ovaj natječaj pohađaju posljednju godinu preddiplomskog studija, a
prijavljuju se za realizaciju studijskog boravka tijekom prve godine diplomskog studija, smiju se prijaviti na
mobilnost samo u ljetnom semestru.
Izvanredni studenti mogu se prijaviti na natječaj i koristiti se financijskom potporom uz uvjet da za vrijeme
trajanja mobilnosti pohađaju redovni studij u punom vremenu na sveučilištu domaćinu.

Djelatnice Ureda za mobilnost/Erasmus održavaju informativne dane o otvorenim Erasmus natječajima na sastavnicama Sveučilišta, a glavna prezentacija natječaja bit će održana na Građevinskom fakultetu u ponedjeljak, 13. ožujka 2017. u 13 sati. 

Više o natječaju Sveučilišta u Rijeci možete pročitati u dokumentu koji slijedi.

Erasmus Natječaj RI by srednja.hr on Scribd