Pretraga

Sveučilište u Zagrebu objavilo Natječaj za Erasmus Plus

A- A+

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za drugi krug prijave na Erasmus Plus stručnu praksu koji provodi Agencija za mobilnost i programe u Europskoj uniji. Drugi krug Natječaja otvoren je 17. listopada, a svi zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 8. studenog.

srednja.hr, arhiva

Od ukupne financijske potpore predviđene za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u iznosu od
461.550,00 eura u prvom krugu Natječaja utrošeno je 196.758,00 eura pa tako je za drugi krug Natječaja preostalo slobodnih sredstava u iznosu od 264.792,00 eura. Ovisno o raspoloživim sredstvima, postoji mogućnost za otvaranjem novog Natječaja u prosincu. 

Izdvojeni članak

Ako se dvoumite oko odlaska na Erasmus, nakon Nikolinine priče više nećete

Tko se sve može prijaviti?

Na Natječaj se mogu prijaviti redoviti i izvanredni studenti preddiplomskog, diplomskog ili poslijediplomskog studija Sveučilišta u Zagrebu kao i studenti koji planiraju završiti studij u narednim mjesecima uz uvjet da se moraju
prijaviti i biti odabrani za mobilnost ranije za vrijeme dok su još studenti Sveučilišta, odnosno zadnje
studijske godine.

Ono što je još važno naglasiti da studenti koji imaju obavezu participacije oko troškova studija imaju obavezu plaćanja i za vrijeme trajanja stručne prakse. Studenti koji su završili studij ne mogu se prijaviti na Natječaj.    

Izdvojeni članak

42 iskrena razloga zašto želiš ići na Erasmus

Stručna praksa kreće najranije u siječnju

Stručna praksa u sklopu Erasmus Plusa minimalno traje dva mjeseca, a moguće je započeti s praksom najranije 2. siječnja, a najkasnije mora završiti zadnjim danom rujna 2017. godine. 

Stručna praksa funkcionira kao neprekinuti slijed i i student je dužan odrađivati ju puno radno vrijeme u ustanovi gdje je aplicirao. Studenti stručnu praksu mogu obavljati mogu obavljati u tvrtkama, ustanovama, organizacijama i ostalim subjektima koji imaju
status pravne osobe, kao i na visokim učilištima koja imaju dodijeljenu Erasmus povelju za visoko obrazovanje. 

Financijska potpora koju student prima putem Erasmus Plusa pokriva dio životnih troškova, a najveći potporu u iznosu od 560 eura primit će studenti koji se odluče za stručnu praksu u zemljama poput Danske, Irske, Francuske, Italije, Austrije i drugih. Najmanji izno primat će studenti koji apliciraju stručnu praksu u Bugarskoj, Latviji, Litvi, Mađarskoj i slično. Za njih financijska potpora iznosi 460 eura. 

Cijeli tekst Natječaja možete provjeriti ovdje.