Pretraga

Sveučilište u Zagrebu objavilo Natječaj za ukupno 500 stipendija

A- A+

Sveučilište u Zagrebu objavilo je Natječaj za dodjelu stipendija redovitih studenata preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Zagrebu za tekuću akademsku godinu. Prijave na Natječaj traju od 15. veljače pa sve do do 5. ožujka u ponoć.

Izdvojeni članak

Doznajemo kada će biti objavljeni konačni rezultati natječaja za državnu stipendiju

Natječaj je raspisan za četiri kategorije koje se odnose na stipendiju za izvrsnost za koju je namijenjeno 400 stipendija, zatim 40 stipendija za studente koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike, deset stipendija studentnima koji su uspješni sportaši te u konačnici pedeset stipendija za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa. 

Studenti se mogu prijaviti na jednu od ponuđenih kategorija, a za svaku je namijenjeno 10.000 kuna. Što se tiče kvota za svaku od kategorija; u A kategoriji svakoj sastavnici dodjeljuje se broj stipendija koji odgovara udjelu prijava studenata sa sastavnice u ukupnom broju prijava. U B i C kategoriji ukupan broj stipendija dijeli se po ECTS razredima u skladu s priloženom tablicom. U D kategoriji nema kvota. 

Cjelokupni tekst Natječaja za stipendije za koje možete aplicirati do 5. ožujka pročitajte u nastavku.

Natjecaj Stipendije Unizg 2017 by srednja.hr on Scribd