Pretraga

U naredne tri godine još jedan grad dobiva studentski dom s 332 ležaja

A- A+

U suradnji sa šibenskim Veleučilištem, Grad Šibenik krajem prosinca prijavio je projekt gradnje Studentskog doma Palacin na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj, operativni program ‘Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.’ Ako sve prođe po planu kako je i predviđeno, Šibenčani bi za tri godine trebali dobiti dom kapaciteta s ukupno 332 kreveta.

Foto: službene stranice Grada Šibenika

Na postojećoj lokaciji napuštenih vojarna u Šibeniku, u naredim godinama trebao bi se izgraditi dom površine 7863.38 metara kvadratnih. Velebni objekt sačinjavalo bi ukupno 158 dvokrevetnih te šesnaest jednokrevetnih soba, a dio postojećih zdanja nadogradit će se katom i zelenim krovom, stoji na stranicama Grada Šibenika.

 Također, projektom je predviđeno i uređenje studentskog restorana sa sto sjedećih mjesta što će studentima tamošnjeg Veleučilišta znatno poboljšati uvjete studiranja i življenja u tom gradu.

– Ovaj projekt je nastavak težnje Gradske uprave da u suradnji s visokoškolskim ustanovama na području Grada Šibenika stvori suvremene uvjete za boravak i učenje studenata iz Hrvatske i inozemstva. Nakon uspješno odrađene akademske godine dislociranog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, te sve boljeg pozicioniranja šibenskog Veleučilišta u izobrazbi kadrova u turizmu, krećemo u projekt koji će mladim ljudima značajno olakšati uvjete studiranja u Šibeniku, kazao je gradonačelnik Željko Burić. 

Ukupna vrijednost projekta izgradnje Palacina iznosi 84.094.707,55 kuna od toga od Europskog se fonda očekuje sufinanciranje u iznosu od 79.680.00,00 kuna dok će ostatak financirati Grad Šibenik.

Foto: službene stranice Grada Šibenika

Foto: službene stranice Grada Šibenika