Pretraga

[VIDEO] Robert De Niro: Dragi diplomanti, sad ste naj*****!

A- A+

Oskarovac Robert De Niro održao je govor diplomantima umjetničkog fakulteta Tisch na Newyorškom sveučilištu. Svojim prepoznatljivim humorom uveselio je sve prisutne, a na samom početku govora sa studentima se našalio rekavši im da su sada naj*****.

Robert De Niro, Youtube/Printscreen

Tisch School of the Arts jedna je od 15 škola Sveučilišta u New Yorku, a posvećena je izvedbenim i medijskim umjetnostima. Jedan od najpoznatijih studenata tog fakulteta bio je redatelj Martin Scorsese.

Naviknite se na odbijanje

– Medicinski tehničari, liječnici, stomatolozi, poslovnjaci i pravnici naći će posao. Imali su izbor odabrati profitabilno zanimanje. Vi niste imali izbor. Biranje Tisch-a nije bio vaš prvi već jedini izbor. U umjetnosti je strast uvijek ispred razuma, ali to ne mora biti loš početak uspjeha, rekao je De Niro.

Naglasio je kako umjetničko zanimanje ne donosi profit i zahtjeva veliki rad i odricanja. Odbijanje smatra najtežim dijelom takvog života, ali studentima objašnjava kako odbijanje ne smiju shvaćati osobno već kao nepoklapanje ideja i vizija među suradnicima.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: On radi umjetnička djela na prašnjavim staklima automobila

‘Otvorite um novim prilikama’

De Niro savjetuje diplomantima da otvore um i srce novim prilikama. Smatra kako uvijek postoji prostora za dogovor, a udruženje s kreativcima uvijek donosi nešto novo i zanimljivo. Važno je ostati vjeran sebi i poslu koji nas zanima.

– Bit će vremena kad vaše najbolje neće biti dovoljno, ali dok god dajete najbolje od sebe bit ćete ok, zaključio je.