Pretraga

[VIDEO] Studenti pred zgradom Sveučilišta odali počast ubijenim kolegama iz Kenije

A- A+

Studenti zagrebačkog Sveučilišta pred Hrvatskim narodnim kazalištem odali su počast ubijenim kolegama iz Kenije, koji su stradali u terorističkom napadu na Sveučilištu u Garissi. Nakon performansa koji je organizirao Studentski zbor Sveučilšta u Zagrebu, pred zgradom rektorata pročitali su i manifest u kojem su istaknuli kako žele izgraditi svijet u kojem 147 života ne pada pred terorom.

foto: Marko Matijević/srednja.hr

Izdvojeni članak

Fotogalerija i studentski manifest 147 sekundi za Keniju

Drugog travnja u 5 sati i 30 minuta ujutro, po lokalnom vremenu, nekoliko do zuba naoružanih pripadnika islamističke terorističke organizacije Al- Šabab (Mladost), koja se povezuje s Al- Kaidom, upalo je na Sveučilište u Garissi. U opsadi je ubijeno 147, a ranjeno još najmanje 80 studenata.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu organizirao je performans kako bi senzibilizirao hrvatsku javnost i upozorio na ovaj događaj, za koji smatraju da nije bio adekvatno popraćen u našim medijima.

U našem videu na dnu pogledajte kako je izgledao njihov performans ‘147 sekundi za Keniju’, a fotografije i manifest s događaja pregledajte u fotogaleriji.