Pretraga

Velika suradnja HNK-a i zagrebačkog Sveučilišta: Preko 300 studenata radi na predstavi

A- A+

U tijeku je velika suradnja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i više od 300 studenata Sveučilišta u Zagrebu. Naime, studenti s čak sedam sastavnica Sveučilišta u suradnji s HNK-om na kazališne daske postavlja operu u tri čina ‘Lukava mala lisica’. 

PR fotografije

Izdvojeni članak

Čudo od djeteta: Osječanin prvak je u gimnastici, pleše balet i glumi u HNK-u

Uspješnom suradnjom Kazališta i Sveučilišta duge osam godina nastalo je mnogo glazbeno scenskih djela poput ‘Čarobne frule’, ‘Carmen’, ‘Ivana Groznoga’, ‘Slavuja’, ‘Orfeja i Euridike’ i mnogih drugih, Hrvatsko narodno kazalište uz svesrdnu uključenost preko 300 studenata radi na novoj operi punoj satiričnih i erotičnih elemenata. 

U velebni projekt čija je premijera predviđena za 3. ožujka uključeni su studenti Muzičke akademije, Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovne umjetnosti, Tekstilno tehnološkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta, Studija dizajna i Fakulteta političkih znanosti.

Scenografijski dio posla u operi Leoša Janáčeka preuzeli su studenti Arhitektonskog fakulteta, ADU i ALU pod mentorskim vodstvom Tanje Lacko, Darka Bakliže i Gordane Bakić-Vlahov, kostimografi su studenti TTF-a pod mentorstvom Barbare Bourek i Sandre Škaro, a oblikovatelji svjetla Ivan Štrok, Ivan Lušičić i Dina Marijanović (ADU) pod mentorskim vodstvom Denija Šesnića. Osim sastavnica Sveučilišta u Zagrebu u operi sudjeluje i Djevojački zbor Zvjezdice.

Na repertoaru zagrebačkog HNK Janáčekova opera igrat će 3., 7. i 9. ožujka s početkom u 19:30 sati

PR fotografije