Pretraga

Veliki interes studenata za projekt s nagradnim fondom od 120 tisuća kuna

A- A+

Društveno odgovoran projekt ‘Hrvatska pamet Hrvatskoj’ privukao je čak 308 studentskih prijava za sudjelovanje u zanimljivom natjecanju, kojemu je cilj potaknuti mlade da iskoriste svoje znanje za razvoj strategija i planova koji će pomoći u razvoju nacionalne ekonomije.

poslovni.hr

Studenti su pokazali veliki interes za projekt ‘Hrvatska pamet Hrvatskoj’ koji je pokrenuo Poslovni tjednik kako bi upozorio na problem odljeva mozgova, ali i ponudio priliku mladima da smisle i razrade ideje koje bi mogle pomoći za stvaranje bolje budućnosti u Lijepoj našoj.

Izdvojeni članak

Slagalica – složi svoje srednjoškolsko rješenje za nagradni fond od 45.000 kuna

Najbolji radovi iz svake teme bit će nagrađeni s 21 tisućom kuna

Za sudjelovanje u projektu je stiglo čak 308 prijava, a u sljedećoj fazi studenti moraju do 30. lipnja razraditi, napisati i poslati svoje radove. Svi sudionici mogu izabrati između pet različitih tema: Izvorno Hrvatsko, Destinacija Hrvatska, Održiva Hrvatska, Poduzetna Hrvatska te Inovativna Hrvatska.

Najbolji radovi iz svake teme bit će nagrađeni s 21 tisućom kuna, a još jedan projekt odabran po posebnim kriterijima dobit će 15 tisuća. Osim novčanih nagrada za sve finaliste bit će neprocjenjivo iskustvo predstaviti svoju ideju pred poduzetnicima i partnerima projekta.

Izdvojeni članak

Hrvatska pamet Hrvatskoj: Prijavite se na studentsko natjecanje koje će spriječiti odljev mozgova

Organizirane i radionice koje će studentima pomoći u realizaciji ideje

Osim toga, zbog zahtjevnih zadataka organizirane su i radionice u kojima svi sudionici, ali i drugi zainteresirani, mogu steći znanje iz projektnog managementa, koje će im pomoći u realizaciji njihove ideje. Do sada su u suradnji s tvrtkama-partnerima održane tri radionice, a radi velikog interesa studenata iz čitave Hrvatske u planu su još dvije.

Jedna od radionica, poludnevna konferencija na temu Strukovno obrazovanje i Garancija za mlade održat će se 18. svibnja u Visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays u Zagrebu. Na konferenciji će se okupiti predstavnici državnih vlasti, javnih institucija, obrazovnog sektora i privrednici, a gostovat će i Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.