Pretraga

Veliko srce studenata Medicine ovog će Božića usrećiti stotine bolesne dječice

A- A+

Studenti zagrebačkog Medicinskog fakulteta organizirali su hvalevrijednu akciju ‘Medicinari velikog srca’. U svojoj humanitarnoj akciji, na fakultetu i u bolnicama diljem Zagreba prikupljaju igračke, školski pribor, bojanke i slične darove koje će pokloniti djeci koja će Božić morati provesti u bolnici.

Humanitarna akcija ‘Medicinari velikog srca’ organizirana je na inicijativu studentskog dijela uredništva fakultetskog časopisa STUDMEF te studentskih sekcija i udruga Medicinskog fakulteta, a usmjerena je na darivanje djece koja će nadolazeće blagdane provesti u bolničkim krevetićima.

Izdvojeni članak

Humanitarna gesta EUG-a: U Rijeci upaljeno tisuće lampiona

Cilj je skupiti 1000 darova kako bi se nima obogatio fond edukacijskih igračaka i knjiga u igraonicama po dječjim odjelima u zagrebačkim bolnicama.

Poželjno je tako darovati puzzle, slikovnice, memory igre, školski pribor, dječje enciklopedije i bajke, bojanke, bojice, dekice s likovima iz crtića, šalice i tanjuriće s animiranim likovima iz crtića, šalove, kape i slično.

Pokloni se mogu ostavili u kutijama s logom akcije, a kutije možete pronaći na sljedećim lokacijama: Medicinski fakultet, KB Dubrava, KBC Zagreb Rebro, KBC Zagreb Jordanovac, KBC Zagreb Petrova, KB Merkur, KBC Sestre milosrdnice, Klinika za tumore, Klinika za traumatologiju, Klinika za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’, Škola narodnog zdravlja ‘Andrija Štampar’ i Klinika za dječje bolesti KB ‘Sveti Duh’.

Akcija traje još danas i sutra, pa požurite i svojom malenom gestom djeci koja Božić moraju provesti u bolnici.