Pretraga

Zahvaljujući mladom dvojcu, od studentskog vas posla dijeli samo ‘klik’

A- A+

Kako bi studentima omogućili jednostavniju pretragu poslova, koji se nude na stranicama studentskih centara hrvatskih sveučilišta, dvoje bivših studenata splitskog FESB-a napravili su korisnu, a besplatnu aplikaciju. Ona se zove Studentski centar Hrvatska, a nudi dakle pregled ponude poslova koji su svakodnevno objavljeni na stranicama studentskih centara. Trenutno ‘povlače’ podatke za deset gradova u kojima se odvija visoko obrazovanje.

Nina Kačunko i Branko Bosnić dvoje su mladih entuzijasta, inače bivši studenti splitskog FESB-a koji su odlučili studentima u čak deset hrvatskih gradova olakšati potragu za poslovima. Naime, lansirali su aplikaciju Studentski centar Hrvatska, koja nudi pregled ponude radnih mjesta, svakodnevno objavljenih na stranicama studentskih centara, većine gradova u kojima postoje visokoobrazovne ustanove. 

Izdvojeni članak

Studentski ZETcheck bio trn u oku ZET-ovcima pa su aplikaciji stali na kraj

Zasada je aplikacija dostupna samo za Android, a dvojac planira razviti ju i za iOs.

Kada se tiče interesa, Nina nam govori da je Studentski centar Hrvatska na Google Playu dostupan nešto više od 20 dana, a preuzet je stotinjak puta.

Dodaje kako je naum nje i kolege suradnika bio stvoriti korisnu aplikaciju za studente, a kako nije postojala neka koja objedinjuje poslove koji se nude fakultetlijama u Hrvatskoj, odlučili su se za takvu jednu.

Korisnici aplikacije, visokim ju ocjenama nagrađuju na spomenutoj platformi Google Play, a zasada možete naći oglase koji se nude u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Karlovcu, Puli, Zadru, Šibeniku, Koprivnici i Križevcima. Naravno, postoje opcije filtriranja uz pomoć kojih izdvajate pretragu za samo one gradove i/ili vrste poslova koje želite.

Developeri su najavili da će uskoro biti dostupno još studentskih centara.