Pretraga

Zahvaljujući ovim studentima djevojke su mirne: Osmislili lak za nokte koji otkriva drogu za silovanje

A- A+

Četvero studenata sa Sveučilišta u Sjevernoj Karolini osmislili su lak za nokte koji mijenja boju čim je u dodiru s brojnim drogama za silovanje poput Rohypnola, Xanaxa i GHB-a. Na ovaj način djevojke diljem svijeta osjećat će se sigurnije prilikom večernjeg izlaska u klubove.

Možda je malo neobično čuti da su četiri studenta pokrenula novu liniju lakova za nokte, no sam naziv Undercover Colors nagovještava da se radi o posebnim lakovima. Četvorka budućih inženjera sa Sveučilišta u Sjevernoj Karolini osmislila je lak za nokte koji detektira droge za silovanje, piše BuzzFeed.

Studenti su na ovaj način odlučili zaštititi pripadnice nježnijeg spola koje su česta meta napada silovatelja. Sve što trebaju napraviti jest nalakirati nokte proizvodima iz linije ‘Undercover Colors‘. U svakom trenutku mogu uroniti prst u piće te provjeriti je li im tko ubacio drogu za silovanje jer lak u dodiru s drogama poput Rohypnola, Xanaxa i GHB-a mijenja svoju boju.

– Razgovarali smo o velikim problemima s kojima se suočava naše društvo i tako je iznjedrila tema o seksualnim napadima i žrtvama, izjavio je Madan, jedan od studenata koji je osmislio lak, za Higher Education Works. Nastavio je kako svatko od njih poznaje nekoga tko je doživio takvo grozno iskustvo stoga su se dečki bacili na prevenciju seksualnog nasilja pomoću proizvoda koje djevojke već koriste.

Važnost linije budućih inženjera iz Sjeverne Karoline prepoznao je i jedan investitor koji je mladićima dao 100 tisuća dolara kako bi nastavili sa svojim poslom te proizvodili lak za nokte koji će zaštititi brojne djevojke diljem svijeta.