Pretraga

Zlatnog hrvatskog olimpijca Facebook vrbovao u svoje redove

A- A+

Devetnaestogodišnji Mislav Balunović, student prve godine matematike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu javnosti je postao poznat zbog svojih međunarodnih uspjeha u matematici. A čuli su za njega i u Facebooku – upravo tamo ovo će ljeto Mislav odraditi tromjesečnu praksu.

Mislav Balunović / osobna arhiva

Izdvojeni članak

Tri hrvatska maturanta osvojila medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi

Uspjesi Mislava Balunovića u matematici počeli su već u osnovnoj školi kada je prvi put sudjelovao na državnom natjecanju iz matematike i ostvario dobrar rezultat. To se nastavilo i u srednjoj školi. Kao učenik slavonskobrodske Gimnazije Matije Mesića Mislav je sudjelovao na brojnim međunarodnim natjecanjima.
Na međunarodnoj matematičkoj olimpijadi sudjelovao je više puta, a nakon srebrne i bronačne medalje u Brisbaneu te Santa Marti 2013., zatim srebra u Taipeiu 2014., prošle je godine završetak svog srednjoškolskog obrazovanja proslavio – zlatnom medaljom. Na međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Cape Townu bio je najbolji.

– Sudjelovanje na tim natjecanjima pomoglo mi je na fakultetu jer puno gradiva sam već znao i u srednjoj školi, a one stvari koje ne znam, brže savladam jer natjecanja daju dosta dobru podlogu u načinu razmišljanja, rekao nam je Mislav.

Za Mislava su zbog njegovih uspjeha čuli i u Facebooku. Naime, ovoga će ljeta baš tamo odraditi praksu koja će trajati tri mjeseca.

– Dobio sam poruku na Linkedinu u kojoj su me pitali jesam li zainteresiran za praksu u Facebooku. Odgovorio sam da jesam i poslao sam svoj životopis. Ubrzo smo dogovorili dva telefonska intervjua u kojima su inženjeri iz Facebooka provjeravali moje znanje. Nakon drugog intervjua stigla je ponuda za praksu preko ljeta. Još ne znam na čemu ću raditi, ali trebao bih saznati za dva mjeseca, otkrio nam je Mislav.

Radno ljeto u Kaliforniji pomoći će mu da donese odluku čime se želi baviti kada završi studij, ističe Mislav. O tome još ne razmišlja previše jer mu se to čini dalekim, no svakako se na diplomskom studiju planira prijaviti na neke inozemne fakultete.