Ekran

Životne lekcije koje smo naučili gledajući Seinfelda

Objavljeno 03.01.2014 14:59 piše M.Č.

Seinfeld jer serije koju malo tko nije gledao, a mnogi od nas odrasli su gledajući junake iste na programu. Mnoge od nas Seinfeld je naučio mnogočemu, a najviše o sitnicama i problemima s kojima se svakodnevno susrećemo. Donosimo listu lekcija koju nam je održao popularni Seinfeld.

Životne lekcije koje smo naučili gledajući Seinfelda

Seinfelda nema tko nije gledao, a osim humora kojim je bila prožeta ta dugovječna serija, donijela je i mnoštvo lekcija koje nam svima mogu poslužiti. Najviše ih je podario legendardni George Costanza, a najbolje od njih prenosi Buka.

Ako ne želite zvučati nervozno preko telefona, žvačite

U životu se dogode važni telefonski pozivi, a George preporuča kako bi u tim trenucima najbolje bilo nešto žvakati kako biste zvučali smirenije. On preporuča jabuku, a vi vidite što vam je draže.

Nije laž ako vi vjerujete

Želite li uvjeriti druge da je vaša laž zapravo istinita, prvo samo u to trebate vjerovati. Kada lažete, idite do kraja. Uvijek obavijestite prijatelje o tekućim lažima Naravno, ponekad u laganju nismo sami. George u jednoj epizodi slaže kako je tražio posao u nepostojećoj tvrtci Vandelay Industries koja se bavi proizvodnjom lateksa i pritom priloži broj telefona koji je zapravo Jerryjev. Nažalost, na telefon se javlja Kramer koji o tome nema pojma i kaže im da tvrtka Vandelay ne postoji i da su dobili krivi broj. Sve se ovo moglo izbjeći da je George sve svoje prijatelje unaprijed obavijestio o svojem planu. Lagati pametno!

Ne zaboravljajte ime žene s kojom izlazite

Mnogi pri upoznavanju automatski zaboravljaju ime osobe, stoga se potrudite saznati ga prije nego stvari postanu intimnije.

Pojedini dijelovi tijela kod muškaraca se jako smanje u hladnoj vodi

Za one koji ne vjeruju u ovo i smatraju da je to samo izgovor, Seinfeld je otkrio da je skupljanje intimnih dijelova u hladnoj vodi ipak stvarno. Oni koji to govore a drugi su mislili da lažu, stvarno su mu zahvalni.

Životni prostor nas određuje

Prostor u kojem živimo sami oblikujemo, no i on oblikuje nas, na neki način. U jednoj epizodi Jerry i Kramer zamijene stanove i u roku nekoliko dana zamijene i osobnosti. Iako stvarnost na nas vjerojatno ne utječe baš tako snažno, ne treba živjeti u svinjcu.

Beznađe je ponekad jedina nada

Ovo je logika koju su htjeli prikazati - kada ste beznadni, ne marite više za ništa. Ta indiferentnost zapravo vas čini prilično zanimljivima suprotnom spolu.

Poziv na kavu je poziv na seks

Kada vas netko nakon spoja pozove na kavu u svoj stan, budite sigurni da želi nešto više od vas. Tko je vidio piti kavu kasno uvečer. Naravno, kave vjerojatno nećete vidjeti.

Teorija svjetova

George je mnoge naučio kako je pametno drati određenu razinu razdvojenosti između ljubavnog i prijateljskog svijeta - kada vaš partner uđe u vaš krug prijatelja, vaša 'neovisna' osobnost umire i podređuje se vašoj 'ljubavnoj' osobnosti.

Ne govorite o svojoj vezi, ako nemate što ružno za reći

Nitko ne želi slušati o vašim leptirićima i sreći. O vezama se smije prigovarati, isticati mane partnera, tražiti sitnice koje vas živciraju i žaliti se. Onda kada ste sretni, šutite. Vaši solo prijatelji žele vam sve najbolje sve dok to najbolje nije bolje od njihovog najboljeg.

Donosite li cijeli život loše odluke, zanemarite sve svoje instinkte i činite suprotno!

George, rođeni gubitnik, u jednom trenutku odluči raditi sve suprotno od onoga što je uvijek radio, a tada mu sve polazi za rukom. Ukoliko vas krase većinom loše odluke, vrijedi iskušati njegovu taktiku.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.