Ekran

Znate li zašto su Simpsoni žute boje?

Objavljeno 29.09.2016 13:30 piše I. B.

Iako je snimljeno gotovo 600 epizoda popularnog animiranog sitcoma The Simpsons i dalje im popularnost ne opada, štoviše stalno dobivaju novu vojsku fanova. U seriji se na satiričan način tematizira život američke radničke klase, a usput se ismijavaju doslovno svi - od američkih predsjednika do televizijske mreže Fox za koju autor serije Matt Groening i producira Simpsone.

Znate li zašto su Simpsoni žute boje?

Inače, Matt Groening kada je stvarao Simpsone, puno je pažnje posvetio tomu koje će boje biti likovi. Nakon dugih razgovora s ilustratorima, odlučio je da moraju biti žuti.

Mada bismo možda očekivali da je autor ove genijalne animirane serije imao neki dubinski razlog za to, zapravo je riječ o stvari praktične naravi.

Groening je ustanovio da je ta boja daleko najuočljivija te da će stoga gledateljima kada budu prebacivali programe na televiziji svakako 'zapeti za oko' mali žuti čovječuljci.

Koliko je ova strategija zaslužna za planetarni uspjeh serije, teško je reći, ali u svakom slučaju nije joj odmogla.

Ono što još od zanimljivosti vrijedi istaknuti za likove iz serije The Simpsons je da svi imaju četiri prsta na rukama. I za to je razlog praktične naravi. Naime, tako ih je puno lakše crtati.

Jedini izuzetak u seriji, odnosno lik koji ima svih pet prstiju je bog – koji je dakako također žute boje.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.