Moda

Socality Barbie je profil na Instagramu koji ironično prikazuje trendove prisutne na društvenim mrežama. Profil je nastao kao kritika naše kulture, u kojoj su društvene mreže preplavljene fotografijama koje su identične i plastične, a kako bi naglasila apsurd tih trendova, fotografkinja iz Oregona napravila je profil u kojem je popularna lutka Barbie glavna akterica uobičajenih događaja koje svakodnevno viđamo na Instagramu.

'Hipster Barbie' pretvorila trendove na Instagramu u pravu parodiju
Screenshot Instagram

Profil na Instagramu, 'Hipster Barbie', ironično prikazuje trendove koji preplavljuju društvene mreže. Za kritički prikaz društva u kojem se glorificiraju autentičnost i prirodni izgled, fotografkinja iz Oregona odlučila je upotrijebiti popularnu plastičnu lutku i tako naglasiti apsurd vremena u kojem živimo.

Profil je u posljednjih nekoliko dana popratio nevjerojatan broj ljudi, koji neprestano raste. Barbie lutka prikazana je na fotografijama koje svakodnevno viđamo na Instagram profilima, koje su identične, akteri su uvijek u istim položajima i na istim mjestima. Hiperprodukcija takvih fotografija stvara lažnu svijest o životima i izgledu, što je autoricu iz Oregona zasmetalo i odlučila je reagirati. Fotografkinja je odlučila ostati anonimna, no njezina je poruka jasna. Fotografije poznate Barbie možete vidjeti u fotogaleriji. Prepoznajete li se u tim fotografijama?

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.