Moda

Hoće li i ovu 'U' majicu Zara morati povući s polica?

Objavljeno 14.04.2016 16:11 piše I. B.

Španjolski high street brand Zara, u svojoj je proljetnoj kolekciji između ostalih krpica, ponudio i majicu s velikim slovom U na sredini. Uzevši u obzir situaciju od prije godinu i pol kada je isti lanac tekstila morao povući s polica prugastu pidžamu sa žutom zvijezdom, koja je neodoljivo podsjećala na one ozloglašene, kojima su Židovi stigmatizirani u i prije Drugog svjetskog rata, ne bi bilo čudno da se ideološki protumači i ova nova sa slovom U.

Hoće li i ovu 'U' majicu Zara morati povući s polica?

U kolovozu 2014. godine Zara je morala povući liniju prugastih majica iz prodaje radi kontroverzi koje je pobudila. Naime, žuta zvijezda koja je bila ušivena negdje oko srca na ovom odjevnom predmetu, neodoljivo je podsjećala na one ozloglašene, kojima su Židovi stigmatizirani u i prije Drugog svjetskog rata.

Mada je to očito trebala biti policajska zvijezda, u kojoj i piše 'sheriff', pritisak je bio prejak pa su u Zari odlučili popustiti.

Inače ta je pidžama bila u prodaji u nizu zemalja diljem Globusa, uključujući i Izrael. Zara se zbog svoga dizajna ispričala putem Twittera na nekoliko svjetskih jezika.

Ovoga puta, u Zari su u sklopu proljetne kolekcije predstavili majicu koja bi, gledano prema prethodnim iskustvima, također mogla doći na metu kontroverzi.

Radi se o običnoj bijeloj majici kratkih rukava koja na sredini prednje strane ima veliko slovo 'U'.

Je li dizajn ove majice ima neke ideološke elemente, procijenite sami, a mi ćemo samo za kraj dodati da je Zara osim u slučaju 'židovskih pidžama', i 2007. godine morala povući s polica jedan svoj proizvod.

Radilo se o ženskim torbicama, koje su bile urešene svastikama.

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.