Muzika

Preko 1,2 milijarde pregleda na YouTubeu do danas je sakupio hit Eda Sheerana, pjesma 'Thinking Out Loud. Njena melodija nema kome nije poznata, a radi se o prvoj pjesmi koja je punih godinu dana bila na vrhu ljestvice UK top 40. I tek što je Sheeran osvojio Grammy za hit godine, podignuta je optužnica za plagiranje ove pjesme.

Ed Sheeran optužen za plagiranje hita 'Thinking Out Loud'
Screenshot: YouTube

Ništa ne bi bilo neobično, da 'Thinking Out Loud' nije kopija, ili barem to tako tvrdi suautor, poznatog hita Marvina Gayea – 'Let's Get it On'. Sheeran je navodno kopirao elemente tog hita u svojoj pjesmi, a uočivši to suautor pjesme 'Let's Get it On', Ed Townsend, poznatog je pjevača odlučio tužiti, piše The Guardian.

- Optuženi je kopirao 'srce' pjesme 'Let's Get it On' i kontinuirano ga ponavljao kroz pjesmu 'Thinking Out Loud'. Melodijska, harmonijska i ritmička kompozicija njegove pjesme gotovo je identična kompoziciji pjesme 'Let's Get it On', stoji u optužnici koju prenosi The Guardian. 

Podsjećamo, obitelj Marvina Gayea prošle je godine dobila 7,4 milijuna dolara nakon uspješne tužbe Robina Thickea i Pharrella Williamsa čija je pjesma 'Blurred Lines', ispostavilo se, plagijat. 

Zvuče li vama ove dvije melodije slično, prosudite sami.


Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.