Tech & Web

Softver koji pretvara snove u muziku

Objavljeno 15.09.2012 10:46 piše Andrea Barać
Softver koji pretvara snove u muziku
http://www.vidi.hr/

Sleep musicalization je softver koji je izradila mlada finska znanstvenica Aurora Tulilulu. Njegova namjena je pretvaranje snova u muziku te radi u paru s uređajem za analizu snova Bedditom.

Aurora Tulilulu je mlada studentica Sveučilišta u Helsinkiju  koj je izradila softver Sleep musicalization čija je namjena pretvaranje snova u muziku. U tom procesu mu pomaže Beddit uređaj za analizu snova, prenosi Analitika.

Beddit funkcionira pomoću malog senzora koji se postavi ispod madraca i funkcionira po principu balistokardiografije, metode detektiranja i mjerenja mikrokretnji srca i respiratornog sustava. Zatim algoritam podatke zabilježene Bedditom analizira i pretvara u glazbene melodije i ritmove.

- Softver sklada jedinstvene melodije zasnovane na raznim fazama sna, na pokretu, srčanim i disajnim ritmovima, on sažima čitavu noć sna u nekoliko minuta muzike, navela je Tulilaulu u priopćenju.

Cilj ovog izuma je pružanje pomoći korisnicima kako bi shvatili i analizirali strukturu svog sna te poboljšali njegovu kvalitetu.

Primjere kako sviraju naši snovi možete poslušati na ovom linku: sleepmusicalization.net

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.