Nastava

Na strancama Agencije za odgoj i obrazovanje objavljen je vremenik provedbe školskih, županijskih i državnih natjecanja kao i vremenik održavanja nadolazećih smotri. Za sve učenike osnovnih i srednjih škola natjecanja započinju u siječnju 2017. godine. Cjelogodišnja natjecanja započet će s LiDraNom. 

Počinje borba za Oskara znanja: Objavljen vremenik natjecanja i smotri
Foto: http://www.azoo.hr/

Kako stoji na stranicama Agencije, provođenje natjecanja i smotri učenika osnovnih i srednjih škola koordinira Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji sa strukovnim društvima i udrugama. Agencija za odgoj i obrazovanje odlučuje o kategorijama natjecanja i smotri uz prethodnu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Sva natjecanja i smotre održavaju se u školama koje imaju uvjete za provođenje u pojedinom području, a ravnatelj škole imenuje mentora koji ima stručna znanja za pripremu učenika.   

Prije održavanja državnog natjecanja, prijavljeni učenici iz određenog predmeta moraju se prethodno natjecati na dvije razine; onoj školskoj i županijskoj. Prvo u nizu natjecanja, odnosno smotri je LiDraNo koje na školskoj, odnosno općinskoj razini mora biti završeno do 20. siječnja. Državna razina LiDraNa predviđena je od 20. do 24. ožujka.

Preostali dani u siječnju predviđeni su za školska natjecanja iz jezika, dok će se natjecanje iz Fizike održati predzadnji dan prvog mjeseca. 

Sva natjecanja završavaju zaključno sa Smotrom hrvatskoga školskoga filma u rujnu. 

U nastavku provjerite datume održavanja svih natjecanja i smotri kao i upute za održavanje istih. 

Samo prijavljeni korisnici mogu ostavljati komentare.

Prijava | Registracija
Nema događaja za prikaz.